6 juni 2012 In de media

U21 internationals Vitesse in actie

Dinsdag 5 juni stond opnieuw een kwalificatieronde voor het EK onder 21, volgend jaar in Israël. Drie Vitesse-internationals kwamen gisteren in actie. Marko Meerits met Estland, Tomáš Kalas met Tsjechië en Marco van Ginkel met Jong Oranje.
Jong Tsjechië heeft zicht geplaatst voor de play-offs Met Kalas in de basis werd er met 5-1 gewonnen bij Andorra. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Tsjechië zes punten meer dan nummer twee Wales. Het doelsaldo van de Tsjechen is beter, +16 tegenover +3.

Het Estland van Marko Meerits kon zich eerder al niet meer plaatsen voor de play-offs. Gisteren werd er met 2-1 verloren van Georgië U21. Bij de Georgiërs was er geen plaats in de wedstrijdselectie voor Gio Chanturia en Valeri Qazaishvili. In groep 5 staan Spanje en Zwitserland bovenaan.

Jong Oranje deed dinsdagavond goede zaken. Het won met 5-0 van Bulgarije. Net als vrijdag tegen Luxemburg (ook 5-0) was er een basisplaats voor Marco van Ginkel. De middenvelder van Vitesse speelt met nummer 10 en nam de derde treffer voor zijn rekening. Jong Oranje staat bovenaan in groep tien. Nederland heeft met één wedstrijd meer zes punten voorsprong op de nummer twee Schotland.

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: