16 juni 2021 In de media

Vitesse niet gesteund door uitsupporters tijdens Europese voorrondes

Tijdens alle voorronde wedstrijden in de drie Europese clubtoernooien zijn er geen uitsupporters welkom komende zomer.

Dat meldt Rik Elfrink journalist van het Eindhovens Dagblad / AD Sportwereld via Twitter. De UEFA heeft dit besloten.

Vitesse speelt de derde voorronde van de Conference Leage en, bij winst, de play-off ronde voor de groepsfase. Tijdens deze twee voorronde’s laat de UEFA dus geen uitsupporters toe en zal Vitesse tijdens uitwedstrijden verstoken blijven van de steun door eigen supporters.

Voor de Vitesse-supporters is dit heel zuur. De Europese ‘away trips‘ waren vaak een van de hoogtepunten van het voetbalseizoen. Een grote groep, vaste voetbalsupporters reist Vitesse al decennia steevast achterna door heel Europa.

Paul Meiman, woordvoerder a.i. van Vitesse, is teleurgesteld is het nieuws van de UEFA. “We hopen dat de regels nog veranderen. We betreuren de gang van zaken. Iedereen kijkt uit naar Europees voetbal, maar we moeten de ontwikkelingen afwachten”, laat hij weten tegenover De Gelderlander.

Het is nog onduidelijk of het uitsluiten van uitsupporters ook voor de groepsfase van de Europese toernooien zal gelden.

Op 19 juli wordt geloot wie de tegenstander van Vitesse is. De wedstrijden zelf worden dan op 5 en 12 augustus afgewerkt. Wanneer Vitesse die ronde overleeft, en zich dus plaatst voor de play-off ronde, dan weet de club al via de loting op 2 augustus wie de volgende tegenstander zal zijn. De wedstrijden in de play-offs worden gespeeld op 19 en 26 augustus. De loting voor de groepsfase wordt op 27 augustus gehouden en de eerste wedstrijd in de groepsfase begint op 16 september.

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: