31 maart 2020 In de media

UEFA onderzoekt opschuiven transferwindow en verlengen van contracten

Volgens Valentijn Driessen van de Telegraaf onderzoekt de UEFA of het juridisch mogelijk de transferwindow en de mogelijkheden om de op 30 juni aflopende spelerscontracten collectief opgelegd te verlengen.
Woensdag staat een overleg tussen de UEFA en de 55 aangesloten bonden op het programma. "De afgelopen twee weken hebben deze werkgroepen onderzoek gedaan naar het uitspelen van de competities na 30 juni. Onderzocht is of dit juridisch mogelijk is in verband met het aflopen van veel spelers-, trainers- en andere werknemerscontracten op 30 juni," aldus Driessen in de Telegraaf.

De KNVB wacht vooralsnog de besluitvorming vanuit de UEFA af. "Mede omdat in Zeist de vrees bestaat voor uitsluiting van Europees voetbal. Bij het volgen van een eigen lijn zijn de Nederlandse clubs wellicht niet welkom in de Europese bekertoernooien volgend seizoen omdat de UEFA hun inschrijving niet accepteert als de competitie bijvoorbeeld niet is uitgespeeld."

De KNVB is bovendien afhankelijk van de maatregelen welke door de regering worden genomen. Verwacht wordt dat het embargo op het o.a. spelen van voetbalwedstrijden verlengd wordt tot eind april. Vanavond om 19.00 uur zal er meer duidelijk zijn over de exacte termijn na de persconferentie van premier Rutten.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: