28 mei 2021 In de media

‘UEFA vindt meerderheid: uitdoelpuntenregel moet verdwijnen’

De UEFA wil de uitdoelpuntenregel afschaffen. De Europese voetbalbond heeft daar vrijdag een meerderheid voor gevonden op een bijeenkomst in Porto.

De UEFA belegde vrijdag een vergadering in Porto, waar zaterdag de Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea op het programma staat. The Times meldde eerder al dat het afschaffen van de uitdoelpuntenregel een van de gespreksonderwerpen zou zijn en datzelfde medium meldt vrijdag dat het besluit is genomen om de regel inderdaad de nek om te draaien.

De uitdoelpuntenregel bestaat al sinds 1965 en geeft aan dat goals in uitwedstrijden dubbel tellen als de stand na twee wedstrijden gelijk is. Het team dat de meeste uitgoals heeft gemaakt, gaat in dat geval door naar de volgende ronde. Als het aan de UEFA ligt, wordt deze regel nu in Europese competities afgeschaft.

De afschaffing van de regel is nog geen voldongen feit. Vrijdag werd de steun voor het plan door een meerderheid uitgesproken, maar nu moet ook de Executive Committee er nog naar kijken.

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: