28 april 2020 In de media

UEFA wil uiterlijk 25 mei duidelijkheid van nationale competities

Frankrijk en Nederland trokken reeds definitief de stekker uit de nationale competities, maar in veel andere landen is er nog onduidelijk over hoe, wanneer en óf er überhaupt wordt verder gespeeld.
De UEFA heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat er uiterlijk op 25 mei duidelijkheid moet zijn over de scenario's wat er gaat gebeuren.[UEFA wil uiterlijk 25 mei duidelijkheid van nationale competities] [UEFA wil uiterlijk 25 mei duidelijkheid van nationale competities]Dat heeft de Europese voetbalbond laten weten tijdens een video-call. Alle voetbalfederaties die zijn aangesloten bij de UEFA, moeten dan duidelijkheid geven aan het hoe, wanneer en of de nationale competities worden afgemaakt. Die duidelijkheid geldt ook voor de Europa- en Champions League, waarvan het nog altijd de bedoeling is dat ze afgemaakt worden.

Vooralsnog zijn de grootste Europese competities van plan het seizoen af te maken, al trok Frankrijk eerder vandaag (dinsdag) wel de stekker uit de competities. Ook is er in geen enkel land nog geen concreet moment gepland waarop de bal weer daadwerkelijk gaat rollen. De Bundesliga is klaar om op 9 mei te hervatten, maar de Duitse competitie ontving nog geen akkoord van de autoriteiten.

Als de competitie niet in z'n normale vorm afgerond kan worden, verzoekt de UEFA bonden te kijken naar andere mogelijkheden. De stekker mag alleen uit de competities als de overheid ingrijpt of wanneer clubs op omvallen komen te staan.

FCUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: