9 december 2012 In de media

Uit tegen VVV-Venlo – een overzicht in cijfers

Aanstaande zondag staat tegen VVV-Venlo de achtste uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. Kan Vitesse ook uit “De Koel” de punten meenemen? Een korte analyse in cijfers van de Eredivisiewedstrijd VVV-Venlo – Vitesse.
Vitesse trof de Venlose Voetbal Vereniging in acht eerdere Eredivisieseizoenen, waarbij Vitesse in de helft van de uitwedstrijden met de winst naar huis kwam, éénmaal gelijkspeelde en driemaal verloor. Gemiddeld hield Vitesse dus meer punten over aan de wedstrijd in Venlo dan de tegenstander, namelijk 1,63 tegen 1,25 (met 3-puntensysteem).

Vitesse scoorde in “De Koel” gemiddeld anderhalf doelpunt, iets meer dus dan de 1,13 van VVV. In de acht wedstrijden hield Vitesse twee keer de nul en kwam daarnaast drie keer niet tot scoren.

Vitesse won dit competitieseizoen al haar zeven uitwedstrijden, VVV-Venlo pakte nog maar vijf punten in acht thuiswedstrijden. De thuisploeg wist hierbij niet één keer de nul te houden en kreeg gemiddeld drie tegendoelpunten te verwerken, maar scoorde daarnaast zelf nog wel in zeven van de acht duels.

In de laatste twee edities van deze uitwedstrijd scoorde Vitesse in totaal acht keer: in november 2010 werd het 1-5 en in april van dit jaar werd het 1-3.
Van de huidige contractspelers hebben Bony, Chanturia, Van Ginkel, Hofs, Van der Heijden (namens Willem II) en Pedersen (momenteel verhuurd) al tegen VVV-Venlo gescoord, uit of thuis.

VVV-Venlo – Vitesse, uitwedstrijd in de Eredivisie:
* 8 wedstrijden: 4x winst, 1x gelijkspel, 3x verlies.
* Laatste winst: seizoen 2011/’12, 1-3.
* Grootste winst: seizoen 2010/’11, 1-5.
* Laatste (en grootste) verlies: seizoen 2009/’10, 2-0.
* Gelijkspel: seizoen 1991/’92, 0-0.

Zondag 9 december, 14:30 uur, Seacon Stadion De Koel te Venlo: VVV-Venlo – Vitesse, de 16e speelronde in het competitieseizoen 2012/’13.
Scheidsrechter: Danny Makkelie; assistenten: Langkamp en Geutjes; vierde official: Abbink.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: