1 augustus 2016 In de media

Uitblinker Foor: ‘Op het middenveld heb ik meer vrijheid’

Even leek Navarone Foor zijn basisplek bij Vitesse kwijt te raken, maar de van NEC overgenomen spelmaker lijkt door een sterke invalbeurt in de met 3-2 verloren ontmoeting met Newcastle United toch weer te gaan spelen tegen Willem II.
,,Het ging wel lekker," zei Foor, nadat hij Vitesse op St. James' Park had geïnspireerd de spanning terug te brengen in de wedstrijd. ,,De trainer had me van tevoren al laten weten dat hij wat dingen wilde uitproberen en dat ik daarom op de bank zou beginnen. Of ik daardoor geprikkeld was? Ik ben altijd geprikkeld."

Vitesse-trainer Henk Fraser wilde Nathan weer aan het werk zien als linksbuiten. Op die positie maakte Foor de voorbije weken nog geen sterke indruk. ,,We hebben heel veel goede middenvelders. Ik kan wel als linksbuiten spelen, maar de laatste keer was misschien in de D-tjes of C-tjes. Als je daar vast staat, is het lastig. Op het middenveld heb ik meer vrijheid. Dat is voor mij wel belangrijk."

Foor, die halverwege het oefenduel inviel voor Valeri Qazaishvili, lijkt na zijn sterke optreden in Newcastle volgende week tegen Willem II in de basis te beginnen bij Vitesse. Saillant detail: Vorig jaar tekende Foor als speler van NEC in Tilburg voor de enige treffer van de wedstrijd.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: