16 juli 2016 In de media

Uitblinker Room: ‘We kunnen wel een extra keeper gebruiken’

Eloy Room had een groot aandeel in de 2-1 overwinning van Vitesse op Rubin Kazan.
De keeper hield zijn ploeg in de slechte eerste helft van het oefenduel op de been door enkele malen knap redding te brengen. Na afloop erkende Room zijn topvorm al vroeg in het seizoen te pakken te hebben.,,Ik denk dat ik de lijn van vorig seizoen nu doortrek", constateert Room.

,,Misschien heeft het er ook mee te maken dat ik na de competitie nog een paar wedstrijden voor Curaçao heb gekeept. Ik voel me goed. Tegen Shakhtar Donetsk ging ook al heel aardig. Vandaag had ik inderdaad weer een paar goede reddingen. In het eerste half uur waren we zoekende. Ik moet zeggen dat het goed voelt om je team in zo'n fase te helpen. Het is nu vooral zaak om deze lijn door te trekken. Hopelijk lukt dat een heel seizoen."

Het sterke optreden had volgens de eerste sluitpost van Vitesse niets te maken met de aanwezigheid van testdoelman Michael Tornes. ,,Dat denk ik niet. Ik ben nooit met anderen bezig. Tegen Shakhtar keepte ik ook lekker, toen was Michael er nog niet bij. Ik heb denk ik ook wel wat krediet verdiend.

Of hij vastgelegd moet worden? Dat is niet aan mij. Op zich hebben we prima samen kunnen werken. Ik denk dat we ook wel een extra keeper kunnen gebruiken. Met Jeroen Houwen en mij hebben we twee keepers, maar als één van ons geblesseerd raakt hebben we een groot probleem."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: