7 augustus 2011 In de media

Uitblinker Chanturia kent geen zenuwen

In een weinig verheffende editie van ADO Den Haag – Vitesse (0-0) was Giorgi Chanturia zondagmiddag een veelbelovend lichtpunt aan Arnhemse zijde. De pas achttienjarige aanvaller liet zien dat er een grote belofte in hem schuilt.

Voor de Georgiër was het zijn debuut in een officiële wedstrijd, maar ‘Gio’ speelde alsof hij al jaren ervaring heeft op het hoogste niveau. Veelvuldig sneed hij door de verdediging van de thuisploeg, zoekend naar zijn linkerbeen.

”Nee, ik kende geen zenuwen”, zei Chanturia na afloop tegen NUsport. ”Ik heb hier een tijd op gewacht. Een eerste wedstrijd is altijd moeilijk, maar we hebben het er goed vanaf gebracht. Dit is een prima resultaat in een uitwedstrijd.”

”In de voorbereiding scoorden en wonnen we veel. Maar als het er echt om gaat, is alles toch wat anders. Nu gaan we uit onze eerste twee thuiswedstrijden zes punten halen, dat moet lukken”, klonk het zelfverzekerd.

Van den Brom
Bijna besliste Chanturia in de slotfase de wedstrijd, maar doelman Gino Coutinho keerde zijn schot. Chanturia, die door trainer John van den Brom op de rechterflank was geposteerd, combineerde zo nu en dan goed met de fysiek sterke spits Wilfried Bony. ”Het is heerlijk spelen met hem. Hij is heel sterk en intelligent. Maar we kunnen nog veel beter dan dit.”

Nieuwe spelers
Van den Brom liet na de wedstrijd nog eens weten erop te rekenen dat er voor het einde van de maand nog vijf à zes spelers worden aangetrokken. Chanturia, die in april overkwam uit de jeugdopleiding van FC Barcelona, is een van de spelers die ondanks dat feit zonder twijfel zijn minuten zal blijven maken dit seizoen. Dat leek hij zelf ook te beseffen. ”Hoe onze trainer graag speelt, is precies hoe ik ook graag speel. Op de aanval en met drie spitsen. En hij zette me direct op mijn favoriete positie op de rechterflank.”

Lekker aanvallen

Maar de belofte, die in Georgië geldt als een van de grootste talenten van het land, wilde nog niet te ver vooruit kijken. ”Ik heb me geen persoonlijke doelen gesteld wat betreft het aantal doelpunten of assists. Ik wil gewoon lekker aanvallen en ben vooral blij met de manier waarop de coach ons laat spelen.”

NuSport

Hoofdsponsor: