16 januari 2017 In de media

Uitbreiding en wijziging Vitesse Voetbal Academie

Theo Janssen en Ruud Knol wisselen van functie. Janssen gaat zich ontfermen over Vitesse O16 terwijl Knol een leertraject aangaat als assistent-trainer bij Jong Vitesse.
Daarnaast wordt de Vitesse Voetbal Academie versterkt met de komst van Richard van der Lee.

De voormalig manager jeugdopleiding en -trainer van Brabant United gaat vanaf februari in Arnhem aan de slag in de functie voetbalontwikkelaar. In die hoedanigheid gaat hij zich bezighouden met de trainingsmethodiek en speelwijze van de jeugdopleiding.

Hoofd Vitesse Voetbal Academie Edwin Petersen legt uit: “Net als bij spelers hebben onze trainers ook een persoonlijk ontwikkelplan. Het past goed in het plaatje dat Theo, na een periode als assistent-trainer bij Jong Vitesse, zich nu actief bezig gaat houden met een jeugdteam. Net zoals het voor Ruud nu een goed moment is om bij een oudere leeftijdsgroep en in het kielzog van een ervaren en gelouterde trainer als John Lammers het vak van jeugdcoach eigen te maken. Met de komst van Richard willen we graag de verdieping maken binnen onze trainingsmethodiek en speelwijze. Hij kan daar als ervaren coach en trainer goed in ondersteunen.”

Janssen en Knol zijn beide na hun actieve voetbalcarrière al jaren binnen Vitesse actief.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: