4 december 2013 In de media

Uitkijken naar PSV

Koploper Vitesse treft zaterdag dolend PSV. Davy Pröpper en Kelvin Leerdam kijken uit naar de kraker in Eindhoven.
Kan Vitesse ook tegen een club uit de traditionele top van Nederland de koppositie met succes verdedigen? Na zeges op ‘kleinere’ clubs FC Utrecht, Go Ahead Eagles en SC Cambuur wacht zaterdag in Eindhoven PSV. Davy Pröpper en Kelvin Leer­dam van Vitesse hebben er veel zin in. „PSV heeft al een tijdje niet gewonnen. Die ploeg heeft het lastig, maar een ‘makkie’ wil ik het niet noemen”, vertelt Pröpper.

Vitesse won vorig seizoen in het Philips Stadion met 1-2. De doel­puntenmakers van toen, Jonathan Reis (contract ontbonden, terug naar Brazilië) en Wilfried Bony (verkocht aan Premier League­club Swansea City) zijn er niet meer bij. De Arnhemmers won­nen dit seizoen al bij Ajax (0-1), volgens Pröpper (22) kan er ook ‘zomaar’ gewonnen worden van PSV. „Ik denk dat wij overal kun­nen winnen, dus ook in Eindho­ven. Als we maar goed voetballen. Ik denk niet dat we zo moeten be­ginnen als tegen Cambuur want dan wordt het heel lastig.”

Vitesse staat nu ruim drie weken bovenaan in de eredivisie. Koplo­per zijn, het went nooit, vertelt Pröpper. Ook Leerdam blijft met beide benen op de grond. „Wij moeten alleen met de eerstvolgen­de wedstrijd bezig zijn. De trai­ner hamert daar ook op en zegt dat we niet te veel naar de stand moeten kijken. Als je te ver voor­uit kijkt, kun je afgeleid raken.

Wij spelen op dit moment goed, maar we zijn er nog niet”, aldus de rechtsback.

Leerdam (23) weet niet wat hij van PSV moet verwachten. „Ik ben daar ook niet zo mee bezig. Ik kijk vooral naar Vitesse, naar het team en naar mijzelf. Doe de din­gen die je goed kan en help el­kaar. We moeten ons eigen spel spelen en dan is de kans op een goed resultaat groot.”

PSV moet het zaterdag stellen zon­der Jeffrey Bruma. De centrale ver­dediger kreeg in het duel met Feyenoord zondag tweemaal geel en is geschorst. Leerdam voetbal­de met Bruma in de jeugd van Feyenoord en bij Jong Oranje.

Daar ontmoette hij ook PSV’ers Jeroen Zoet, Adam Maher en Memphis Depay. Georginio Wijn­aldum kende hij al van zijn perio­de bij Feyenoord. „Het is moeilijk voor die jongens. De buitenwacht oordeelt hard, maar daar moeten ze niet mee bezig zijn. Ik heb het zelf bij Feyenoord ook meege­maakt, drie seizoenen geleden. Al­les zat tegen, dan moet je elkaar helpen. Het is nu crisis in Eindho­ven, maar de spelers kunnen al­leen maar sterker terugkomen.

Dat zag je ook bij Feyenoord. Die jongens hebben het allemaal ge­red.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: