20 juli 2024 In de media

Uitspraak beroepscommissie volgt waarschijnlijk op 1 augustus


Vitesse heeft gisteren, na al een week uitstel te hebben gekregen, de stukken ingediend bij de beroepscommissie van de KNVB. Aangezien aanvullende gegevens noodzakelijk zijn, is besloten om Vitesse tot en met 31 juli 12.00 uur de tijd te geven om te kunnen voldoen aan de laatste eisen. Waarschijnlijk volgt op 1 augustus 2024 een definitieve uitspraak omtrent de licentie van Vitesse.

Naar aanleiding van de, door Vitesse, aangeleverde stukken heeft de beroepscommissie Vitesse – op haar verzoek – extra tijd gegeven. Indien de club geheel kan voldoen aan de gestelde eisen, dan zal het besluit van de licentiecommissie door de beroepscommissie worden teruggedraaid en verkrijgt Vitesse een proflicentie voor seizoen 2024|2025.
Algemeen directeur Edwin Reijntjes vertelt: “Het is bijzonder vervelend voor eenieder die Vitesse een warm hart toedraagt dat wij nog in de wachtkamer zitten. Alhoewel ik het proces begrijp en blij ben dat we nog in de race zijn, moeten wij nog steeds alles on-hold zetten, richting komend seizoen. Dat is wrang, aangezien wij het namelijk weer ‘gewoon’ over voetbal willen hebben, zoals het eigenlijk hoort. Met de naderende start van het seizoen, worden de organisatorische- en technische uitdagingen immens. Daarentegen is het behoud van de licentie het allerbelangrijkste. Daar werken we met zijn allen naar toe. En dat geloof is er ook. Houd vol Vitessenaren, hoe lastig ook!”
Begin volgende week – op een nader te bepalen moment – zal algemeen directeur Edwin Reijntjes het één en ander nader toelichten, via een persmoment en Vitesse TV.

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: