24 juli 2015 In de media

Uitstewards SV Rollerside volgen cursus Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden

Op woensdagavond 22 juli heeft de vaste groep uitsteward voor de Rollerside de cursus Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden (VVR) gevolgd.
Onder de bezielende leiding van Esther, van de firma Noot Personenvervoer uit Ede en haar collega Angelina, hebben de stewards gedurende drie uur lang vaardigheden in het vastzetten en het veilig vervoeren van rolstoelinzittende beoefend.
 
De avond begon met het tonen van filmmateriaal welke duidelijk maakte wat de gevaren van het niet goed vastzetten van rolstoelinzittenden voor gevolgen kan hebben, hiermee was het belang van de avond direct duidelijk.
 
Na deze aftrap stond de rest van de avond in het teken van het daadwerkelijk oefenen van vaardigheden volgens de code VVR in een busje. Stewards namen zelf plaats in een rolstoel en moesten elkaar onder toeziend oog van de cursusleidster vastzetten en gereedmaken voor vervoer. De avond werd afgesloten met het testen van rijvaardigheid.
 

De stewards werden eerst onderworpen aan een rit waarin elke vorm van rijvaardigheid werd genegeerd. De effecten van een dergelijke rijstijl werden snel voelbaar. Vervolgens namen de stewards zelf achter het stuur plaats voor een eigen testrit.
 
De avond werd afgesloten met het delen van de ervaringen. Iedereen kijkt terug op een waardevolle en leerzame avond, waarna alle stewards het certificaat VVR ontvingen.  
 
De Supportersvereniging bedankt de firma Noot Personenvervoer, in persoon van Esther en Angelina, voor het geven van deze cursus en Vitesse voor het beschikbaar stellen van een locatie in verband met het tijdelijk ontbreken van een supportershome naar aanleiding van de nieuwbouw Supportershome Monnikenhuize.

Door het volgen van dit soort cursussen houdt de Supportersvereniging Vitesse de veiligheid tijdens het organiseren van uitwedstijden aan haar mindervalide supporters op een zo hoog mogelijk niveau.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: