20 juni 2018 In de media

Uitvak bij Johan Cruijff schaal vergroot naar ruim 5000 pleken

Feyenoord kan ruim 5.000 supporters meenemen naar wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal XIII. In het Philips Stadion neemt bekerwinnaar Feyenoord het tijdens de traditionele seizoensopening op tegen landskampioen PSV. De wedstrijd staat voor zaterdag 4 augustus om 18.00 uur op de agenda.
Afgelopen jaar vond de strijd om de Johan Cruijff Schaal voor het eerst plaats in gewijzigde opzet, in het stadion van de landskampioen. Doel was om de wedstrijd meer tot verbeelding te laten spreken van clubs en supporters en de strijd om de supercup qua beleving in de buurt van de TOTO KNVB Bekerfinale te laten komen.

Voor de wedstrijd in De Kuip waren er vorig seizoen ‘slechts’ 1.200 plekken beschikbaar voor uitsupporters van bekerwinnaar Vitesse. Dit leidde uiteindelijk tot een supportersboycot van de Arnhemmers en hierdoor een leeg bezoekersvak. Op zijn zachtst gezegd dus geen ideaal begin van de nieuwe opzet van deze wedstrijd.  In een evaluatie met onder meer de Supportersvereniging Vitesse en Supporterscollectief Nederland werd de lucht geklaard en aangegeven voor de toekomst te streven naar tussen de 3.000 en 5.000 toegangskaarten voor de bezoekende bekerwinnaar.

Voor een dergelijke wijziging is echter medewerking nodig van beide clubs en de lokale autoriteiten van de organiserende stad. In het geval van de Johan Cruijff Schaal XIII zijn de KNVB, Feyenoord, PSV en de lokale autoriteiten van Eindhoven tot de huidige verdeling gekomen. De flexibele houding van alle partijen heeft geleid tot een regeling die recht doet aan de ambitie van de KNVB om van de Johan Cruijff Schaal een echte finale te maken met een aanzienlijke hoeveelheid uitsupporters.

KNVB / foto’s SV

Hoofdsponsor: