9 december 2021 In de media

Update: ‘Tottenham-duel definitief afgelast, Vitesse wel nog in onzekerheid’

De soap over het duel tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais blijft doorgaan. De UEFA heeft aan Sky Sports verteld dat de wedstrijd niet doorgaat, terwijl onder meer The Athletic en The Independent melden dat het duel wél gewoon wordt gespeeld. De selectie van Rennes zou echter al op de weg terug naar Frankrijk zijn.

Tottenham kampt met een corona-uitbraak in zijn selectie: acht spelers en vijf stafleden testten positief. Spurs hoopte daardoor dat het treffen met Rennes uitgesteld werd. Daar ontstond echter verwarring over op woensdagavond: Tottenham meldde dat de wedstrijd werd uitgesteld, terwijl de UEFA dat nog niet bevestigde. In gesprek met Sky Sports heeft de Europese voetbalbond naar verluidt uitsluitsel gegeven over de situatie: Tottenham-Rennes zou donderdagavond niet gespeeld worden.

Andere media melden echter dat de Tottenham-wedstrijd wél gewoon doorgaat. ‘De wedstrijd zal doorgaan zoals gepland’, schrijven kwaliteitsmedia The Athletic en The Independent naar aanleiding van een statement van de UEFA. ‘Voor meer informatie over Tottenhams corona-situatie moet men contact opnemen met de club. Wij geven in dit stadium geen verder commentaar.’

Het is dus nog steeds niet duidelijk of er donderdagavond gevoetbald gaat worden in het Tottenham Hotspur Stadium. De kans lijkt groter dat het duel niet doorgaat, aangezien de selectie van Rennes naar verluidt op de weg terug naar Frankrijk is. De situatie zorgt ook voor onzekerheid bij Vitesse: de kans is aanwezig dat het duel van de Arnhemmers met NS Mura ook niet doorgaat als Spurs-Rennes wordt afgelast. Woensdagavond wist Vitesse nog niets van een eventuele afgelasting, meldde een woordvoerder aan VoetbalPrimeur.

Update: Er lijkt eindelijk duidelijkheid te zijn over de wedstrijd van Tottenham tegen Stade Rennais. De UEFA bevestigt nu aan verschillende binnen- en buitenlandse media dat de wedstrijd definitief niet doorgaat. Wat dat betekent voor Vitesse, moet nog blijken.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: