22 oktober 2019 In de media

Update veld GelreDome

Sinds enkele weken is er het nodige te doen geweest over de staat van het veld in GelreDome. Waar het veld in GelreDome normaal tot één van de betere velden uit de Eredivisie behoort, heeft de toplaag de laatste weken veel geleden. In de afgelopen periode is onderzocht waar het aan ligt en hoe het veld weer in goede condities gebracht kan worden.
Onderzoek heeft aangetoond dat het drainagestelsel niet naar behoren heeft gefunctioneerd. Daarom is er weinig tot geen water afgevoerd, waardoor de toplaag te veel te lijden heeft gehad. Algemeen directeur Pascal van Wijk legt uit: “Het is een ingewikkeld en dieperliggend probleem. Toen dit aan het licht is gekomen, hebben we met spoed naar oplossingen gekeken. Op dit moment wordt het drainagesysteem verder onderzocht. Als gevolg van het haperende drainagesysteem heeft de toplaag veel te verduren gehad. We hebben de afgelopen periode de toplaag volop doorgezaaid. Het jonge gras hebben we zo goed mogelijk de kans gegeven om te groeien en om zodoende een dichtere en egale mat te kweken.”

Van Wijk: “GreenFields en De Enk hebben geen schuld aan het ontstaan van het dieperliggend probleem. Zij hebben zich juist vol ingezet om in de tussenliggende periode een bespeelbare mat neer te leggen en het probleem in de kern te onderzoeken. Neemt niet weg dat een goed veld één van de belangrijkste voorwaarden is in topsport. Daarom hopen we dat het veld na al deze inspanningen de gewenste verbetering laat zien.”

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 26 oktober. Dan komt ADO Den Haag op bezoek in GelreDome.


 
Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: