24 november 2020 In de media

Update Vitesse Goals

Vitesse GOALS is actief op vier scholen in Arnhem op dit moment. Het gezondheidsprogramma loopt tot aan de kerstvakantie. Tijdens deze acht weken kleuren de gymlessen geel-zwart. De lessen worden verzorgd door coaches van Vitesse Betrokken. De leerlingen zullen in de les samen met de docent aan de slag gaan in de Vitesse GOALS-boekjes.

Op de Paulusschool waren ze al goed voorbereid. Zo had deze juf de kinderen vooraf thuisopdrachten meegegeven en fruit uitgedeeld in de klas. Deze hebben de kinderen met hun ouders ingevuld. Stagiair Raymond Herbst helpt mee in de uitvoering van de sport- en beweeglessen op basisscholen de Witte Vlinder en de Johannesschool. “Het is heel leuk om te zien dat de kinderen zoveel plezier ervaren tijdens de lessen. Ik merk dat de docenten ook echt deel uitmaken van het gezondheidsprogramma”, ziet hij. “Natuurlijk de gymdocenten die helpen in de begeleiding en meedenken over de uitvoering, maar ook de docenten van de klas die de kinderen ook activeren in de bewustwording en soms zelfs enthousiast meedoen!”

Het initiatief van de juf van de Paulusschool is hier een goed voorbeeld van. Dit helpt mee bij de bewustwording tijdens het programma en dit soort opdrachten kunnen wij weer meenemen in onze resultaten.

Raymond heeft ook de nulmeting uitgevoerd op deze scholen: “Veel groepen scoorden bovengemiddeld, dat was mooi. Maar toch schrik je van de uitschieters, zoals groep 8 kinderen die niet weten hoeveel stukken fruit ze moeten eten of water dienen te drinken. Dan weet ik zeker dat wij nog voor positieve veranderingen kunnen zorgen!”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: