9 december 2021 In de media

Update: Vitesse hoorde nog niets over afgelasting Spurs-wedstrijd

De UEFA denkt er ‘serieus’ over na om het treffen tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennais uit te stellen, meldt The Daily Mail. De Engelsen kampen met een corona-uitbraak in de selectie, waardoor meerdere spelers en stafleden niet aanwezig kunnen zijn bij het duel. Als de wedstrijd daadwerkelijk wordt uitgesteld, weet Vitesse donderdagavond nog niet of het doorgaat in de Conference League.

Acht spelers en vijf stafleden van Tottenham zijn positief getest op het coronavirus. Op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Rennes luidde manager Antonio Conte al de noodklok. Het lijkt erop dat de Italiaan is gehoord door de UEFA: de Europese voetbalbond kijkt volgens The Daily Mail ‘serieus’ naar de mogelijkheid om de clash uit te stellen.

Momenteel zijn de officials van Tottenham in gesprek met de UEFA over het uitstellen van de wedstrijd tegen Rennes. Bij The Spurs is men ‘optimistisch’ over de kans van slagen. Volgens de regels wordt een Europees duel pas afgelast door vanwege corona, als een club minder dan dertien spelers beschikbaar heeft van de A-lijst. Bij Spurs lijkt dit niet het geval, maar mogelijk wil de UEFA een uitzondering maken.

Dat zou gevolgen hebben voor Vitesse, dat donderdagavond een thuiswedstrijd tegen NS Mura afwerkt. Om door te gaan in de Conference League, zijn de Arnhemmers namelijk afhankelijk van het resultaat in Londen. Als Spurs-Rennes wordt afgelast, weet Vitesse dus nog even niet waar het aan toe is in het derde Europese toernooi.

Update: Het treffen tussen Tottenham en Rennes wordt definitief uitgesteld, zo meldt de club uit Noord-Londen via zijn kanalen. Dat heeft alles te maken met de coronabesmettingen bij The Spurs. Het is nu ongewis of de wedstrijd van Vitesse tegen NS Mura wel gewoon door kan gaan. Als de Arnhemmers eerder in actie komen dan Tottenham, levert dat de Engelsen een voordeel op. Zij weten dan welk resultaat voldoende is voor overwintering in de Conference League.

Update: Vitesse heeft nog niets vernomen van de UEFA over de afgelasting van de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Stade Rennes, laat een woordvoerder van de club weten.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: