10 oktober 2016 In de media

Update: Vitessenaren internationaal actief

Een groot deel van de interlandwedstrijden zit er inmiddels op. De redactie van Vitesse media maakte een overzicht van de gespeelde wedstrijden.
Yuning Zhang
Yuning Zhang speelde met China een duel tegen Syrië in het kader van de WK kwalificatie. Zhang mocht aan de aftrap beginnen en speelde 57 minuten. De overwinning ging naar Syrië: 0-1. Dinsdag wacht het kwalificatieduel met Oezbekistan.

Milot Rashica
Vitessenaar Milot Rashica nam het, in het eerste officiële thuisduel ooit van Kosovo, op tegen Kroatië. In een wedstrijd waarin Kroatië geen kind had aan Kosovo speelde Rashica het complete duel. Juventus spits Mario Mandzukic was de grote boosdoener. Hij maakte een hattrick. Ook het tweede duel werd verloren. Rashica begon opnieuw aan de basis maar werd in de 66e minuut gewisseld voor Sc Heerenveen-speler Arber Zeneli. Oekraïne won de wedstrijd met 3-0.

Guram Kashia
Vitesse-captain Guram Kashia mocht ook bij Georgië de aanvoerdersband dragen. Het duel, in het kader van WK kwalificatie, ging met 0-1 verloren. Kashia speelde de hele wedstrijd. In het duel tegen Wales was Kashia wederom aanvoerder. Hij trok met zijn team een knap gelijkspel over de streep:  1-1.

Kosuke Ota
Vitesse-verdediger Kosuke Ota speelde in eigen land een WK-kwalificatieduel tegen Irak. Japan won de wedstrijd met 2-1. Ota kwam niet in actie. Dinsdag speelt Ota met Japan tegen Australië.

Lewis Baker
De man in vorm bij Vitesse, Lewis Baker, speelde met Engeland O21 een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2017. Baker speelde de hele wedstrijd en zag zijn team met minimaal verschil winnen van Kazachstan O21: 0-1. Hierdoor zijn de Engelsen zeker van deelname aan het EK. Dinsdag treden de Engelsen aan tegen Bosnië Herzegovina O21.

Julian Lelieveld
Julian Lelieveld kwam niet in actie met Nederland O20 tegen Engeland O20. De Engelsen kwamen al vroeg in de wedstrijd op 2-0, dit betekende tevens de eindstand. Oud-Vitessenaar Dominic Solanke zat op de bank voor de Engelsen. In het duel met de Verenigde Staten O20 speelde Lelieveld de hele wedstijd. Nederland O20 won overtuigend met 5-3. Nederland neemt het in het vervolg van het vierlandentoernooi nog op tegen Duitsland (maandag 10 oktober).

Mitchell van Bergen
Mitchell van Bergen trad met Nederland O19 aan tegen Roemenie O19. Van Bergen begon op de bank maar mocht na 74 minuten spelen zijn entree maken. Nederland O19 won het kwalificatieduel voor het EK 2017 met 2-1. Van Bergen speelde tegen San Marino O19 de hele wedstrijd. Nederland O19 won het duel met 4-0. Dinsdag wacht het laatste duel tegen Noorwegen O19.

Eloy Room
Vitesse-doelman Eloy Room heeft met Curacao overtuigend gewonnen van Antigua en Barbuda. In Willemstad werd het 3-0 voor het team van aanvoerder Room. De Vitesse-keeper neemt het dinsdag met zijn land op tegen Puerto Rico.