16 juli 2010 In de media

Update stand van zaken (3)

In Afrika zeggen ze dat de wereld rond is zodat we de weg niet kunnen zien die voor ons ligt. Wij hebben dat gevoel momenteel heel sterk
Voorstellingsvermogen.

Deze week was de selectie op trainingskamp in Zeeland. In alle rust is er heel hard gewerkt door spelers en staf. De stemming was erg goed, de werkethiek even zeer. Er is een aanzet gemaakt voor de Persoonlijke Ontwikkelings Plannen, die de spelers individueel en als team beter moeten maken. De week werd afgesloten met een gezamenlijke barbecue, waar ook de geblesseerde spelers en een groep van onze vaste stewards aanwezig was. Het samenzijn was een spontane uiting van Vitesse, samen sterk.

In de beide oefenwedstrijden die er gespeeld zijn, was veel terug te zien van de arbeid op het trainingsveld en dat is weleens anders geweest. De beleving en de inzet van de spelers was voorbeeldig en dat weersprak zich in de uitslagen, al moeten we aan de 10-1 en 13-1 ook geen voorbarige conclusies verbinden.
In de oefenwedstrijden van komende week tegen AGOVV en Hibernians zullen we wat meer tegenstand en dus inzicht krijgen. Maar zelfs dan zal er een beroep moeten worden gedaan op het voorstellingsvermogen. Davy Pröpper en Luca Caldirola spelen met respectievelijk Nederland en Italië het EK onder 19, dat plaatsvindt rond de Franse stad Caen. Rogier Molhoek, Kevin van Diermen en Sinan Kaloglu revalideren in Zeist, Julian Jenner werkt op Papendal aan zijn herstel en Marco van Ginkel bevindt zich nog in de ziekenboeg.

Van het transferfront is weinig te melden. Er zijn geen spelers vertrokken, onze Duitse stagiair Florian Riedel is aangeboden zijn verblijf te verlengen, zodat we hem ook onder druk aan het werk kunnen zien.
Nieuwe transfers zijn er evenmin te melden. Dat betekent niet dat we stil zitten. Achter de schermen wordt gewerkt aan de financieringen die nodig zijn de door ons gewenste versterkingen ook te kunnen bekostigen.

We kunnen de weg die voor ons ligt weliswaar niet helemaal overzien, maar we hebben wel allemaal het gevoel de juiste weg te zijn ingeslagen. Zowel sportief als financieel.

Paul van der Kraan,
Algemeen directeur

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: