28 juni 2016 In de media

Vako: ‘Ik ben klaar voor een nieuw seizoen’

Waar de meeste teamgenoten al in een hangmat lagen met een cocktail in de hand, moesten Valeri Qazaishvili en Guram Kashia na het dramatische eredivisieseizoen nog vol aan de bak.
Drie oefenduels met Georgië zorgden ervoor dat zij bijna een maand later dan de andere Vitesse-spelers een warme kustplaats konden opzoeken.

De eerste twee oefeninterlands tegen Slowakije en Roemenië gingen dik verloren en dan moest Spanje op 7 juni nog komen. Georgië haalde echter een gigantische stunt uit door de regerend Europees kampioen met 0-1 nederlaag richting het EK in Frankrijk te sturen. Qazaishvili had een groot aandeel in de enige treffer. "Ik had steeds met Ramos, Busquets of Piqué te maken, maar dat ging me goed af. Ik probeerde het shirt van Fabregas nog te scoren, maar hij stond hem niet af. Niet één speler eigenlijk. Zo kwaad waren ze door de nederlaag", zegt hij met een brede grijns.

Een souveniertje zat er voor Qazaishvili niet in, maar hij kreeg in Madrid wel de bevestiging die hij zocht. "Het was niet voor het eerst dat ik tegen wereldtoppers speelde. We hebben met Georgië eerder tegen Spanje gespeeld en ook tegen Duitsland. In die wedstrijden hield ik me steeds goed staande. De laatste interland tegen Spanje bevestigde voor mij het gevoel dat ik al maanden heb. Namelijk dat ik klaar ben voor een volgende stap en daar hoop ik nog steeds op", zegt Vako, die nog een contract heeft tot medio 2018.

"Ik wil doorgroeien als speler en voel me klaar voor een nieuwe uitdaging. Daarom wil ik ook heel graag in de Champions League voetballen. Dat is een droom van me. Ik denk ook dat ik dat aankan. Aanbiedingen? Die heb ik wel gehad, maar naast me neergelegd. Omdat ik hoop op een club die in de Champions League speelt. We hebben nog twee maanden. "

Qazaishvili kroonde zich afgelopen seizoen tot clubtopscorer van Vitesse met tien competitietreffers. Het seizoen ervoor maakte de behendige schaduwspits er elf. "Het is niet zo dat ik niet meer had verwacht terug te keren voor de eerste training van Vitesse", zegt hij. "Ik ben juist blij terug te zijn. De kans dat het er nog van komt, is ook niet heel groot. Ik denk dat ik voor 80 procent zeker bij Vitesse blijf. Dat is geen straf. We hebben een nieuwe trainer. Een echte winnaar, wat ik heb begrepen. Dat is mooi, want ik denk dat we het afgelopen seizoen vooral op het mentale vlak hebben laten liggen.
 

AD / Foto’s SV

Hoofdsponsor: