25 mei 2018 In de media

Valeriy Oyf nieuwe grootaandeelhouder Vitesse

Valeriy Oyf (54), die de laatste twee seizoenen deel uitmaakte van de Raad van Commissarissen, neemt per vandaag de aandelen van Houdstermaatschappij Vitesse B.V. over van Alexander Chigirinskiy.

Dit maakt Oyf de nieuwe grootaandeelhouder van Vitesse. Het prioriteitsaandeel, waaraan bijzondere zeggenschapsrechten zijn verbonden om de continuïteit en onafhankelijkheid van Vitesse te waarborgen, blijft in handen van de Stichting Betaald Voetbal “Vitesse-Arnhem.” Dit aandeel wordt ook wel het ‘gouden aandeel’ genoemd.

Algemeen directeur Joost de Wit over de nieuwe grootaandeelhouder: “We kennen Valeriy al een paar jaar. Hij is betrokken bij de club en een bevlogen ondernemer. Met zijn enorme drive en passie voor voetbal, is hij erg gemotiveerd om als grootaandeelhouder bij te dragen aan de ambities van Vitesse.

Hij ziet veel kansen voor de club. Namens de club wil ik onze voormalige grootaandeelhouder Alexander Chigirinskiy bedanken voor zijn support de afgelopen vijf jaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij Vitesse blijft volgen.”

Oyf: “Vanaf medio 2016 heb ik Vitesse van dichtbij meegemaakt en gezien hoe de club zich aan het ontwikkelen is. Samen met het bestuur, directie, technische staf, spelers en medewerkers wil ik blijven bouwen aan het succes van Vitesse.” 

Daarnaast blijft Oyf ook aan als lid van de Raad van Commissarissen.


Valeri Oyf (links) met Vitesse-aanvoerder Guram Kashia

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: