5 maart 2011 In de media

Valleivogels groet Marco van Ginkel

Op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel konden de bezoekers genieten van een prachtig spandoek van 8 x 1,30 meter. Het prachtige doek leverde veel bekijks op en niet alleen vanwege het formaat.

De tekst “sv de Valleivogels groet Marco van Ginkel” lokte nieuwsgierigheid uit, want misschien was de speler van Vitesse ook wel op de thuisbasis van Valleivogels aanwezig. De sympathieke voetballer liet zich natuurlijk niet onbetuigd en kwam het spandoek trots in ontvangst nemen.

Niet minder trots waren de initiatiefnemers voor het laten maken van dit spandoek. Tijdens een thuiswedstrijd van betaald voetbalorganisatie Vitesse vatten Ronnie van Essen en Gert-Jan van Essen het plan op voor het maken van een spandoek voor de 18-jarige oud-speler van de ploeg uit Scherpenzeel. Het plan vond gehoor binnen de sportvereniging Valleivogels en binnen een mum van tijd kwam er via de voetballers en supporters van de rood-witte club een mooi bedrag op tafel.

De beide Van Essens begonnen direct met de voorbereidingen en schakelde diverse personen in. Elsemieke Drost zorgde voor het mooie ontwerp en Rijken Reclame zorgde voor het vervaardigen van het spandoek. Gert-Jan van Essen is vol lof over het Veenendaalse bedrijf. “Het doek is tegen kostprijs gemaakt en we zijn erg blij met dit fantastische gebaar”.

Terwijl de foto wordt gemaakt verschijnt een brede glimlach op het gezicht van Van Ginkel. “Het is een gigantisch mooi gebaar. Dat de club je na acht jaren op deze manier nog steeds steunt, dat is bijzonder”, aldus Van Ginkel. De jeugdige voetballer speelt vanaf de D-junioren bij de betaalde club en maakte in het seizoen 2009/2010 zijn debuut in het vlaggenschip van de Arnhemse ploeg. De hoogtepunten zijn natuurlijk zijn doelpunt in de uitwedstrijd tegen Ajax en de twee doelpunten die hij maakte in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade.

Tijdens elke thuiswedstrijd van Vitesse prijkt het grote spandoek in stadion Gelredome. Voor Marco van Ginkel een opsteker en natuurlijk leuke reclame voor sv “de Valleivogels” uit Scherpenzeel.

Supportersclub “Alle Vogels Vliegen”

Hoofdsponsor: