17 december 2013 In de media

Van Aanholt leeft in droom

Vleugelverdediger van Vitesse is vol vertrouwen en richt vizier op WK in Brazilië. ‘Dit is mijn beste seizoen ooit’.
Patrick van Aanholt heeft zijn zinnen gezet op het WK voetbal volgend jaar in Brazi­lië en het lijkt erop dat de linker vleugelverdediger een goede kans maakt. Assistent-bondscoach Dan­ny Blind bezocht gisteren het duel met NAC Breda (3-2 zege) in GelreDome.

„Ik hoorde dat net. Dat doet mij goed. Ik weet dat ik in de gaten word gehouden”, vertelde de 23-ja­rige Bosschenaar. Van Aanholt maakte eind vorige maand zijn debuut voor Oranje. Hij viel in het oefenduel met Co­lombia (0-0) in de slotfase in. In de weken erna haalde hij elke keer een hoog niveau bij Vitesse.

„Ik zit in een flow, ben in vorm. Ik voel geen druk. Ik doe gewoon de dingen die ik altijd doe. Ik hoop natuurlijk op een vervolg.”

2013 is niet alleen het jaar van zijn debuut. Op 18 november werd hij vader van een dochter. Van Aan­holt is gelukkig, leeft in een droom. „Ik voel mij goed en ben, denk ik, bezig aan mijn beste sei­zoen ooit. Er zijn nog genoeg din­gen voor verbetering vatbaar. De slordigheden moeten uit mijn spel. Ik had weer een slaapmo­mentje, maar over het algemeen ben ik redelijk tevreden over de wedstrijd van vandaag.”

Hoofddoel voor Van Aanholt is het halen van het eerste team van Chelsea, de Engelse topclub waar de oud-jeugdspeler van PSV sinds 2007 onder contract staat. Sinds begin 2012 wordt hij verhuurd aan Vitesse. „Ik focus mij nu op Vites­se, maar heb wel af en toe contact met Chelsea. Dan krijg ik een bel­letje. De club houdt alle huurlin­gen bij Vitesse goed in de gaten.”

Marco van Ginkel maakte afgelo­pen zomer de overstap van Vites­se naar Londen. Gisteren was hij in GelreDome om afscheid te ne­men van het publiek. Van Aan­holt sprak hem na de wedstrijd bij de kleedkamer. „Ik spreek Mar­co van Ginkel bijna dagelijks via de telefoon. Of we hebben con­tact via Whatsapp. Marco is een maatje van mij. Fijn dat hij een mooi afscheid kreeg vandaag. Te­recht ook, hij heeft een paar heel goede seizoenen gedraaid in Arn­hem. Ik gun hem de overstap naar Chelsea van harte.”

Van Aanholt zou in de belangstel­ling staan van de Duitse topclub Bayer 04 Leverkusen. De voetbal­sites schrijven het ene na andere artikel, Van Aanholt zelf haalt zijn schouders op. „Er wordt zo­veel geschreven op het internet. Ik weet in elk geval van niets. Ik maak mij er ook niet druk om. Het lijkt mij ook niet verkeerd, mijn naam wordt in verband ge­bracht met een grote club. Dan doe ik blijkbaar iets goed, dan val ik op.”

Vitesse kwam zondag binnen een kwartier op achterstand. NAC Breda kwam er één keer ge­vaarlijk uit en dat leverde direct een strafschop op, die werd benut door Jordy Buijs. Jan-Arie van der Heijden maakte hands. Van Aan­holt: „Ik zag het niet goed, maar volgens mij werd Jan-Arie ge­duwd. Na de 1-0 raakten we niet in paniek. Waarom zouden we ook. We waren net een kwartier onderweg, hadden nog genoeg tijd om goals te maken.”

De Arnhemmers kwamen op voorsprong via treffers van Lucas Piazon (2) en Kelvin Leerdam. De koploper van de eredivisie scoort makkelijk. „We voelen geen druk en spelen ons eigen spel, dat zie je ook vandaag. Ik heb veel mooie aanvallen gezien”, aldus de pijl­snelle vleugelverdediger.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: