1 juni 2014 In de media

Van Aanholt niet naar WK

Patrick van Aanholt is niet opgenomen in de definitieve WK-selectie van Nederland door bondscoach Louis van Gaal. Hij was de opmerkelijke afvaller van het zestal dat niet mee gaat naar Brazilië.
Het afvallen van Van Aanholt is opmerkelijk omdat de Vitesse-verdediger een sterke indruk maakte in de oefenwedstrijd tegen Ecuador. Hij ontving van bondscoach Louis van Gaal de complimenten voor zijn optreden.

Terence Kongolo kreeg de voorkeur boven Patrick van Aanholt. De argumentatie van de bondscoach was dat de Feyenoorder inzetbaar is op twee posities binnen de Oranje-selectie.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar vooral ook trots en blij dat ik zolang deel heb mogen uitmaken van deze groep", zo sprak Van Aanholt uit in een interview met De Telegraaf.

De linksback ziet het echter niet als een definitief vertrek bij het Nederlands elftal. "Ik heb het gevoel dat ik hier op termijn zeker terug zal keren", aldus Van Aanholt.

Naast Patrick van Aanholt vielen ook Quincy Promes (FC Twente), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Karim Rekik (PSV), Jeroen Zoet (PSV) af. Rafael van der Vaart (Hamburger SV) moest eerder deze week al afmelden vanwege een kuitblessure. 

Patrick van Aanholt kan zich na zijn vakantie richten op Chelsea. De Engelse club heeft al laten weten dat de talentvolle back komend seizoen niet opnieuw uitgeleend zal worden aan Vitesse en een kans krijgt bij Chelsea om zich te bewijzen tijdens de voorbereiding.

Feyenoord liet afgelopen week in de media weten geinteresseerd te zijn in Van Aanholt. Zij willen de verdediger een seizoen huren met optie tot koop. Deze wens lijkt echter niet realistisch gezien de transferwaarde van Van Aanholt en het feit dat zijn contact bij Chelsea na dit seizoen afloopt. De verwachting is dat hij bij gaat tekenen bij de Londense club of tijdens de huidige transferwindow verkocht wordt.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: