18 januari 2014 In de media

Van Aanholt schiet Vitesse in slotfase naar winst

Vitesse is zaterdag in en tegen Zwolle door het oog van de naald gekropen. Vlak voor tijd bezorgde Patrick van Aanholt de Arnhemmers de drie punten: 1-2. De andere goals werden al vroeg in het duel gemaakt door Christian Atsu en Guyon Fernandez.
Lucas Piazon liet in de eerste helft nog een strafschop onbenut.

De begingase beloofde veel in het IJsseldeltastadion. Na dertien minuten stonden er al twee doelpunten op het scorebord én was er een penalty gemist. Atsu zette de bezoekers al in de derde minuut op voorsprong. Hij kon eenvoudig door de PEC-defensie dribbelen. Vervolgens schoot de middenvelder met rechts raak: 0-1.

Via Fernandez was het echter alweer snel gelijk. Drost kwam vanaf de rechterkant naar binnen en speelde de spits in. Van dichtbij passeerde de aanvaller van Zwolle doelman Velthuizen. Snel daarna leek Vitesse weer op voorsprong te komen. Piazon mocht in de dertiende minuut aanleggen voor een strafschop na een overtreding op Ibarra. De Braziliaan vond PEC-keeper Boer op zijn weg.

In het vervolg van het duel was Zwolle opvallenderwijs de betere ploeg. Toch gingen de drie punten mee naar Anrhem. In de negentigste minuut maakte Van Aanholt de 1-2. Hij werd diep gestuurd aan de linkerflank, waarna hij naar binnen trok. Met rechts haalde hij toen de trekker over. De vreugde was groot bij de koploper getuige het juichen van de linkervleugelverdediger die zijn shirt uittrok.

Ajax kan zondag weer op gelijke hoogte komen met Vitesse bij een thuiszege op PSV. De topper in de Amsterdam Arena begint om 16.30 uur.
 

ELF / Foto’s SV

Hoofdsponsor: