4 februari 2014 In de media

Van Aanholt sprak met Mourinho over toekomst

Patrick van Aanholt heeft afgelopen week een geheim bezoek aan Londen gebracht om met Jose Mourinho zijn toekomst te bespreken.
De linkervleugelverdediger van Vitesse, die nog tot 2015 onder contract staat bij Chelsea en inmiddels al twee jaar is uitgeleend aan de Arnhemmers, maakt een serieuze kans om terug te keren naar Stamford Bridge.
Van Aanholt ontwikkelt zich goed bij Vitesse en is zelfs in beeld bij de scouting van het Nederlands elftal. Als hij een sterke tweede helft van de competitie doormaakt, maakt hij een goede kans om zich in de selectie van Oranje te spelen.

Kapot gaan

De 23-jarige linksback belandde al vijf jaar geleden in Londen. Hij bracht het grootste deel van zijn contractperiode bij Chelsea door als huurling bij achtereenvolgens Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic en Vitesse. In Arnhem is hij aan de beste periode van zijn loopbaan bezig.

Een switch in de winterperiode was voor hem geen optie. „Zelfs als ik nu de nummer twaalf zou zijn bij Chelsea, met de kans om in te vallen in het eerste elftal in de Premier League, zou ik liever hier blijven. Eerlijk, het gaat om spelen en ontwikkelen. Op de bank zou ik kapot gaan”, zei hij vorige maand.

Mooie club

„Ik vind Chelsea nog steeds een mooie club. Maar ze hebben daar zoveel miljoenen dat ze iedere topspeler kunnen kopen.” Het maakt de kans om er echt door te breken voor ieder jong talent klein, vindt hij. Alleen als er na het WK duidelijk zicht op speeltijd komt, kan dat zijn situatie in Londen veranderen.

Bondscoach Louis van Gaal liet Van Aanholt bij de laatste interland weten dat hij 'alles heeft wat een goede linksback moet hebben'. Maar Van Gaal voegde er aan toe dat hij het de komende maanden moet laten zien.
 

TG / Foto’s SV

Hoofdsponsor: