25 januari 2017 In de media

Van Bronckhorst: ‘Zie dezelfde honger als vorig jaar’

Bekerhouder Feyenoord vervolgt de jacht op nieuw bekersucces donderdagavond in Arnhem, waar het in de kwartfinales Vitesse treft.
Hoewel de ploeg ook nog volop meedoet om het kampioenschap, gaat dat volgens trainer Giovanni van Bronckhorst niet ten koste van de focus op het bekertoernooi.

'Ik zie in dit team dezelfde honger om de beker te winnen als vorig seizoen. We zullen er morgen vol voor gaan,’ vertelde Van Bronckhorst woensdagmiddag tijdens de persconferentie in De Kuip. ‘Vorig jaar was de beker op een gegeven moment onze enige kans op een tastbare prijs. Nu is onze situatie heel anders, maar dat doet niets af aan onze honger. We gaan zowel in de competitie als in de beker voor het hoogst haalbare.’

In Arnhem zal Van Bronckhorst hoe dan ook wijzigingen moeten toepassen in zijn team. Karim El Ahmadi (Afrika Cup) en Tonny Vilhena (geschorst) zijn sowieso afwezig, terwijl Jens Toornstra vanwege ziekte een twijfelgeval is. Over zijn meespelen wordt donderdag een beslissing genomen. 

Van Bronckhorst: ‘We hebben een aantal opties voor het middenveld. Bij onze keuze kijken we naar de balans binnen het team, maar we willen ook niet te veel spelers van de plek halen waar ze gewend zijn om te spelen. Hoe we het exact gaan invullen, zal morgen duidelijk worden.’
 

Feyenoord / Foto’s SV

Hoofdsponsor: