14 oktober 2016 In de media

Van den Brom: ‘Ken Vitesse door en door’

Vanuit de bestuurskamer van het AFAS Trainingscomplex blikte John van den Brom vrijdagmiddag vooruit op het duel van zaterdag met Vitesse.
Over de fysieke gesteldheid van zijn formatie, zijn masker-spits en de verschillen met Vitesse.[‘Ken Vitesse door en door’]“Ik heb nog nooit met de volledige medische staf óp het trainingsveld gestaan”, opende Van den Brom. “Dat is goed nieuws, want dat betekent dat er binnen niemand behandeld hoeft te worden. Het is lekker dat iedereen fit terug is gekomen van interlands. Nu ook Levi Garcia terug is, stonden we vandaag met een complete groep op het veld.”

Vastigheden
Van den Brom: “Alireza Jahanbakhsh heeft na zijn blessureperiode deze week bij Iran ook weer wedstrijdritme opgedaan. Wij hebben daar groen licht voor gegeven. Ja, dat was verantwoord en we hebben goed contact met hem gehouden. Ik ben blij dat Ali nu weer fit is. En dat geldt ook voor Ron Vlaar. Nu kunnen we weer terugvallen op vastigheden die we voor hun blessures hadden.”

Weghorst
Wout Weghorst traint sinds deze week met een masker dat zijn gebroken neus moet beschermen. “Wout is fit en heeft met het masker gewoon kunnen koppen tijdens de training. Hij mag het dus gewoon weer laten zien zaterdag.”

Vitesse
AZ treft dit weekend de club waar Van den Brom twaalf jaar speelde en één seizoen hoofdtrainer was. “Ja, het is leuk om tegen ze te spelen, maar ook niet meer dan dat. Ik ken de club door en door. De afgelopen twee wedstrijden heb ik ze live zien spelen. Ze zijn qua speelstijl eigenlijk gewoon doorgegaan waarmee ze vorig seizoen bezig waren. De hand van Henk Fraser? Nou, bijvoorbeeld dat hij Kelvin Leerdam weer in de basis heeft staan als rechtsback.”

Verschillen
Van den Brom werd door NOS Langs de Lijn gevraagd naar de verschillen tussen AZ en Vitesse. “Het grote voordeel van AZ is dat wat je hier op het veld ziet staan, ook echt van AZ is, terwijl er bij Vitesse meer gehuurd wordt. Verder is het stadion bij AZ voller dan in Arnhem en slaagt de club er vaker in om in de top-4 te eindigen. AZ is wat verder als club.”

Live
AZ – Vitesse begint zaterdag om 20:45 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Niet in het stadion aanwezig? Dit duel is ook live te volgen via FOX Sports, de AZ-twitter en AZ Radio. Discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop kan op de Facebook- en Instagram-pagina van AZ.

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV donderdag maakte.
 

 
AZ / Foto’s SV

Hoofdsponsor: