28 maart 2019 In de media

Van der Gouw haalt keeperstrainers eredivisie en Oranje naar Arnhem

De keeperstrainers van alle clubs uit de eredivisie én van Oranje beleggen deze donderdagavond een ‘brainstormsessie’ bij Vitesse op Papendal. De bijeenkomst wordt voor de eerste keer gehouden en is een initiatief van Raimond van der Gouw, trainer van de doelmannen bij Vitesse.
Van der Gouw hoopt dat de sessie op Papendal zorgt voor uitwisseling van kennis. ,,Als keeperstrainers spreken we elkaar wel, maar dat is altijd rond wedstrijden en dat is dan vluchtig”, stelt Van der Gouw. ,,We hebben met zijn allen heel veel ervaring. We komen een eerste keer bij elkaar en dan kijken we of we onze krachten kunnen bundelen.”

Op de bijeenkomst geeft Van der Gouw een presentatie over het gebruik van Inmotio, een trackingsysteem voor doelmannen. Patrick Lodewijks, de keeperstrainer van het Nederlands Elftal zal ook een lezing geven over ‘het vak’.

,,Het is mooi dat iedereen enthousiast heeft gereageerd en wil komen”, reageert Van der Gouw. ,,We willen samen het keepersvak naar een hoger plan brengen. We gaan kijken wat onze aandachtsgebieden zijn. Wat verdient speciale aandacht, wat zijn geschikte trainingsvormen? Er zijn boeken en trainingsmethodes, maar alles is ook een beetje versnipperd. Ik ben zeer benieuwd. Dit is de eerste keer. We moeten hier ook bepalen of we vaker bij elkaar komen. En hoe vaak dan eventueel. Het is allemaal nog erg nieuw, maar alles gaat er om dat we er met zijn allen beter van worden.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: