1 februari 2014 In de media

Van der Heijden na remise in De Kuip

De reactie van verdediger Jan-Arie van der Heijden na de remise van Vitesse bij Feyenoord: 1-1. `We kregen het publiek stil`

 
Een punt pakken in de Kuip, het is niet iedere ploeg gegeven. Maar een felicitatie was het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord niet waard, vindt Jan-Arie van der Heijden. De verdediger van Vitesse is tevreden over het spel van zijn ploeg en is er van overtuigd dat er meer ingezeten had. "Al is dit, over negentig minuten gezien, wel een terechte afspiegeling van de verhouding."

Lang was de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse een soort kat-en-muisspel. Opvallend daarbij was dat niet de thuisploeg voetballend de baas was, maar de bezoekers uit Arnhem. "We kregen het publiek stil", stelt Van der Heijden tevreden vast in gesprek met FCUpdate.nl. "Op een gegeven moment begon het publiek zelfs te morren. Dat zegt veel, we hadden soms wel vijf minuten lang de bal. Het is een compliment aan ons dat we Feyenoord onze wil op konden leggen, want ik denk niet dat ze er bewust voor kozen om voor eigen publiek terug te zakken op eigen helft."

Door het spelbeeld was Feyenoord afhankelijk van snelle uitbraken, die er ook kwamen. "Dat spel ligt ze natuurlijk ook, met snelle aanvallers. En bij ons stond de organisatie niet helemaal goed, waardoor Feyenoord er een paar keer net uit kon komen. In de rust zeiden we tegen elkaar dat we zo door moesten gaan, dat we de druk op moesten voeren. Dat hebben we gedaan en daarvoor kregen we de beloning. Misschien hadden we zelfs kunnen winnen, daar gingen we in de slotfase ook voor. Kelvin Leerdam was er nog dichtbij, maar aan de andere kant werd Feyenoord ook gevaarlijk."

Omdat doelpunten in de slotfase uitbleven en de 1-1 stand op het scorebord bleef, lopen Vitesse en Feyenoord allebei averij op. De achterstand van Vitesse op koploper Ajax kan later dit weekend, als de Amsterdammers uit bij FC Utrecht spelen, oplopen tot vier punten. "Maar ze zijn nog niet van ons af", stelt Van der Heijden. "Wij zijn moeilijk te verslaan, dat hebben we vandaag ook bewezen. Als we zo doorgaan gaan we nog heel wat wedstrijden te winnen, om te beginnen hopelijk komende dinsdag tegen AZ."
 

 

NOS / Omroep Gld / Foto SV

Hoofdsponsor: