23 september 2014 In de media

Van der Heijden: ‘Dat is iets tussen de trainer en mij’

Het was vorige week een vreemde gewaarwording voor Jan-Arie van der Heijden. De centrale verdediger moest bij Vitesse plotseling plaatsnemen op de reservebank.[
De Arnhemse ploeg won met 3-1 van sbv Excelsior en boekte zo haar eerste seizoenszege. Doordat Guram Kashia deze week een gebroken teen opliep, keerde Van der Heijden zaterdag tegen sc Heerenveen terug in de basiself. De oud-Ajacied had de ingreep van trainer Peter Bosz niet zien aankomen.

"Ik was verrast door zijn keuze. Hij heeft aangegeven wat zijn redenen zijn. Ik wil daar verder niet op ingaan. Dat is iets tussen de trainer en mij", legt hij uit in De Gelderlander. "Ik moet op het veld laten zien dat ik erin hoor. Ik denk dat dat nu wel is gelukt."

Kashia, die noodgedwongen op de tribune zat, had positieve woorden voor Van der Heijden. "Jan-Arie is een professional die niet bij de pakken neerzit. Hij heeft zich op de trainingen op een juiste manier geprofileerd." De plek van Van der Heijden werd ingenomen door Arnold Kruiswijk.

Als Kashia straks fit is, volgt het dilemma opnieuw. "Ik moet mij nu terugknokken in het team," beseft Van der Heijden. "Ik heb de afgelopen week goed getraind. Ik ben geen speler die moeilijk gaat doen."
 

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: