18 februari 2018 In de media

van der Werff en Thomas Buitink te gast in het supportershome

Een mooie avond werd het niet met de nederlaag tegen Excelsior. Toch wisten weer twee selectiespelers de weg te vinden naar het supportershome na afloop van de wedstrijd zaterdagavond.
Thomas Buitink deed dat voor de eerste keer en hij nam Maikel van der Werff, terug in het elftal, mee naar de supporters.

Voor van der Werff was het zijn eerste basisplaats na veel blessureleed. "Ik ben weer helemaal fit, train al weer een tijdje volop. Dan moet je even wachten op een kans om weer te spelen." Voor de Noord-Hollander waren er geen excuses voor de nederlaag tegen Excelsior. "We weten dat Faik gevaarlijk is en laten hem dan zo schieten. Dat mag nooit. In de tweede helft hebben we niets meer gecreëerd en krijgen we ook nog die goal tegen waar Lassana de bal tegen van Duinen schiet."

Thomas Buitink maakte een mooi debuut in de wedstrijd vorige week tegen Feyenoord. Vlotjes kwam zijn naam ook nog een tweede keer op teletekst te staan: geel. "Er gebeurde helemaal niet zo veel. Maar hij moest 'm kennelijk geven, dus dat accepteerde ik. Het teamresultaat is het belangrijkste en met twee blessures is de kans minder groot dat ik erin kom. Dat accepteer ik." Als 17-jarige op het podium kreeg de jonge spits zijn zinnen er makkelijk uit: "Dat lijkt zo, ik hou me sterk," besloot hij met een glimlach.

Traditioneel werd er ook weer met de gratis lootjes een Vitesseshirt gewonnen door een supporter. De winnaar van vanavond twijfelde na de teleurstellende wedstrijd of hij wel een lootje aan zou pakken en deed het na wat aarzeling toch – en won dus. Ook in de volgende thuiswedstrijd tegen Ajax zijn de lootjes weer verkrijgbaar bij de Wall of Fame vanaf tien minuten na de wedstrijd.

Supportersvereniging Vitesse/Foto’s SV

Hoofdsponsor: