19 april 2019 In de media

Van der Werff terug bij Vitesse in ‘finaleduel’ met PEC Zwolle

Maikel van der Werff keert zaterdag (19.45 uur) tegen zijn oude club PEC Zwolle terug in de verdediging van Vitesse.
De club uit Arnhem staat na vier gelijke spelen op rij onder behoorlijke druk. Het bereiken van de play-offs is een minimale vereiste.

Welke ploegen zich plaatsen voor de nacompetitie hangt af van wie de bekerfinale gaat winnen. Is dat Willem II komen de nummers 4 tot en met 7 uit in de play-offs. Wint Ajax de beker, zijn het de nummers 5 tot en met 8. De club die vierde wordt, plaatst zich dan rechtstreeks voor de voorronde Europa League.

Teleurstellende periode 

Vitesse staat nu zevende, maar de concurrentie is aan elkaar gewaagd. Heracles heeft één punt meer, Willem II één punt minder. Ook FC Groningen (9e) is nog in de race met slechts twee punten minder dan Vitesse.

De Gelderse subtopper maakt een teleurstellende periode door ook al was de vorige thuiswedstrijd tegen PSV spectaculair en van een hoog niveau. Maar de ploeg van Slutskiy won al zes duels op rij niet meer. In die reeks zaten vijf gelijke spelen. De laatste zege dateert van 2 maart thuis tegen NAC (4-1).

Doekhi bij reserves

Maikel van der Werff staat zaterdag in GelreDome weer aan de aftrap. Hij kreeg rood tegen PSV en was tegen FC Utrecht uit geschorst. Danilho Doekhi moet daarom weer genoegen nemen met een rol bij de reserves. Tegenstander PEC Zwolle lijkt veilig met negen punten voorsprong op de nummer zestien De Graafschap.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: