1 februari 2019 In de media

van der Werff: ‘wisselvalligheid moet eruit’

Vitesse neemt het zaterdag in GelreDome op tegen sc Heerenveen. Vitesse TV blikt samen met hoofdtrainer Leonid Slutskiy en captain Maikel van der Werff vooruit op de wedstrijd.
Het teleurstellende resultaat tegen Fortuna Sittard kwam hard aan in Arnhem. “Het was een pijnlijke nederlaag, maar we moeten dat duel vergeten en vooruitkijken. Het is nu belangrijk om ons te focussen op sc Heerenveen en die wedstrijd zien te winnen”, aldus Slutskiy.

Honger naar winst
Doordat Vitesse in Sittard onderuit ging snakt het elftal naar een overwinning. ‘’Dat hebben we nodig’’, vertelt verdediger Van der Werff. ‘’We zijn gewend om met druk om te gaan. In mijn ogen is het zelfs een vereiste. Onder druk presteer je het best en haal je het maximale uit jezelf.’’ Hoofdtrainer Slutskiy realiseert zich ook dat een driepunter van groot belang is. ‘’Ik weet dat er druk op mij en het team staat, maar dat kan de druk die ik mezelf opleg niet overtreffen. Ik heb geen last van externe druk omdat ik vanuit mijzelf al een torenhoge druk ken.’’

Nieuwe gezichten
De club uit Friesland heeft niet stil gezeten tijdens de transferperiode. Zo trokken ze de laatste dagen drie nieuwe jongens aan. “Arber Zeneli is een gemis voor ze, maar met een paar nieuwe aankopen hebben ze de selectie een goede impuls gegeven. Buiten dat hebben ze met Michel Vlap en Sam Lammers al goede spelers rondlopen.” Aanvoerder Van der Werff deelt de mening van zijn oefenmeester. “Ze hebben een talentvol team, maar de speelstijl van sc Heerenveen ligt ons wel. We willen ons graag herpakken.”

Afwezigen
Vitesse mist middenvelders Navarone Foor en Matúš Bero wegens schorsing tegen de Friezen. Slutskiy: “We hebben een aantal ideeën hoe we hun posities gaan invullen. Misschien krijgen jongens met weinig speelminuten de kans om te beginnen.” Van der Werff vindt dat er in eigen huis gewonnen moet worden. “In de uitwedstrijd hebben we goed gespeeld, maar zijn we onszelf vergeten te belonen. Het vertrouwen is er, alleen de slordigheden moeten eruit zodat we constanter worden.”

Rondom het duel tegen sc Heerenveen wordt er gecollecteerd voor Stiching Jaimy. De collectanten staan buiten GelreDome klaar voor donaties. Help jij kinderen met kanker weer even kind te zijn?

Vitesse / foto’s SV

Hoofdsponsor: