12 augustus 2021 In de media

Van Egmond wil dat Eredivisie als voorbeeld dient: ‘Lat voor rood gaat omlaag’


De scheidsrechters in de Eredivisie moeten komend seizoen sneller een rode kaart geven voor harde overtredingen. Dat is de boodschap van scheidsrechtersbaas Dick van Egmond, die liever een rode kaart te veel ziet dan één te weinig.

“De KNVB is verantwoordelijk voor de gezondheid van de spelers. Bovendien vind ik dat het betaald voetbal een voorbeeldfunctie heeft en we moeten zorgen dat jonge voetballers gemene overtredingen niet gaan kopiëren”, legt Van Egmond uit in De Telegraaf. Hij wijkt daarmee iets af van de lijn van de UEFA. “We leggen de lat qua rode kaart inderdaad iets lager.”

Van Egmond zag tijdens het EK alvast een goede ontwikkeling. “Ik vind dat er redelijk probleemloos is gefloten. Het viel me ook op dat de spelers zich over het algemeen keurig gedroegen, want ik heb vrijwel geen woeste, wilde overtredingen en opstootjes gezien. Dat is een positieve ontwikkeling. Het lijkt of de VAR in elk geval in de top een goede uitwerking heeft. Spelers ontsnappen niet meer aan rood als ze over de schreef gaan en dat lijken ze te beseffen.”

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: