5 april 2024 SV Nieuws

Van het bestuur

Eerder vandaag heeft Vitesse in haar weekupdate melding gemaakt van een gesprek met verschillende supportersgroepen wat gisteravond heeft plaatsgevonden in het supportershome. Ook wij als bestuur waren hierbij breed vertegenwoordigd.
Naast een eerste kennismaking met Edwin Reijntjes en een hernieuwde kennismaking met Paul van der Kraan zijn er vanuit de supporters veel vragen gesteld en is daar door beide heren zo open en eerlijk als mogelijk antwoord op gegeven.

Duidelijk is dat de eerste en voornaamste stap is het behoud van onze licentie veilig te stellen. De afgelopen dagen is er een eerste opzet van een plan aangeleverd bij de licentiecommissie. In dit plan staat onder andere beschreven hoe de club verwacht het seizoen uit te kunnen spelen en een stabiele club voor de komende jaren neer te zetten. Het vertrouwen in Vitesse moet hersteld worden en er is werk aan de winkel om de relatie en samenwerking met de KNVB en licentiecommissie weer op het juiste spoor te krijgen.
Ook is er verteld dat er gesprekken hebben plaatsgevonden met Coley Parry. De laatste heeft gisteravond op twitter bevestigd wat vandaag ook in de weekupdate staat, er is eenieder alles eraan gelegen om ervoor te zorgen dat Vitesse blijft bestaan en een gezonde toekomst tegemoet gaat!

Onze club en toekomst staat op het spel en ondanks dat deze boodschap geen leuke is zijn wij als bestuur blij dat er geen doekjes om gewonden worden en dat er wordt gezegd waar het op staat.
Zo is het voor iedereen duidelijk voor welke enorme uitdaging we staan en dat alle hulp en steun daarbij gewenst is vanuit iedereen die een geel zwart hart heeft.

Vitesse eindigt haar weekupdate met een oproep van Edwin Reijntjes aan de supporters: “Ik schetste het al, maar het is van essentieel belang dat we de relatie met onze stakeholders herstellen, zo ook met de KNVB. Daarom doe ik een dringende oproep richting zondag: we kunnen ons geen ongeregeldheden permitteren. Los van eventuele boetes, maar onze licentie staat op het spel! Begrijp me niet verkeerd: de supporters hebben zich het hele seizoen van hun beste kant laten zien. Daar heb ik uitsluitend respect voor. De signalen richting zondag gaven echter een ander beeld weer, vandaar de oproep. Blijf – zoals het hele seizoen – op een positieve wijze achter de club staan”

Wij sluiten ons van harte aan bij deze oproep en sluiten daarbij zeker onze ogen niet voor de emoties en de teleurstelling en frustraties die er leven onder ons supporters. Deze voelen wij zelf ook!
We zijn er echter van overtuigd dat escalaties in en rond het stadion alleen maar een negatieve impact gaan hebben voor de club maar zeker ook voor ons supporters. De kans is zeer groot dat wij in dat geval het seizoen uit moeten spelen zonder publiek. Dat kunnen en mogen we niet laten gebeuren.

Ondanks alles wat er speelt en wat heel Nederland ook van ons denkt, wij zijn Vitesse.
En wij houden ons hoofd hoog en onze borst vooruit.
Motten ze dan!

Bron: SV Vitesse / Foto's: SV Vitesse

Hoofdsponsor: