18 augustus 2018 In de media

Van Hintum moet Vitesse op de transfermarkt bijeenhouden

Vitesse maakt zich op voor twee hete slotweken in de transferwindow.
De Arnhemse club wil toeslaan met Martin Ødegaard. Tegelijkertijd moet technisch directeur Marc van Hintum de deuren in Arnhem op slot houden. Een vertrek van een sterspeler is zeer ongewenst.

Vitesse heeft de voorbije weken hordes scouts en voetbalmakelaars voorbij zien komen. De interesse in het Arnhemse arsenaal komt zelfs vanuit China. Maar de agenda van buitenlandse clubs strookt veelal niet met de visie van ‘td’ Van Hintum.

Matavz
Struikelblok voor de technisch directeur en de Gelderse club is kwaliteit. Vitesse kan dan wel verkopen, maar het wordt erg lastig vergelijkbare of zelfs betere spelers terug te kopen. Helemaal met de tijdsdruk. De transferwindow sluit op 31 augustus. Potentiële versterkingen voor de eredivisionist hebben intussen ergens wel onderdak gevonden. De Arnhemse club wil geen handelshuis worden om vervolgens in de competitie kansloos te zijn voor Europees voetbal.

Wat China betreft: daar heeft Van Hintum een veto uitgesproken voor een transfer van Tim Matavz. Ja, als er een tiental miljoen euro wordt geboden, is een deal voor de Sloveen wellicht bespreekbaar. Maar een spits van vergelijkbare klasse terugkopen, wordt vervolgens een helse klus.

Van Hintum zit daarop niet te wachten.

Transferkanon
Voor Bryan Linssen geldt niet anders. De Limburger is vanwege zijn scoringsdrift een potentieel transferkanon. De vleugelspits wordt ook al maanden door meerdere clubs gevolgd. Met de dreigende oververhitting van de transfermarkt in de komende twee weken hoopt Van Hintum dat de verlokkingen voor de aanvaller niet te groot worden. Want ook zijn kwaliteit is elders nog moeilijk (tot helemaal niet) te verkrijgen.

Voor Vitesse staat de selectie. Zeker als de deal met Real Madrid voor de huur van Ødegaard rond komt. Dan zijn alle posities goed en dubbel bezet. Directeur Van Hintum rest vervolgens nog de laatste details in een drukke zomer. Derde doelman Jeroen Houwen mag verhuurd worden. En trainer Leonid Sloetski ziet geen rol in de selectie weggelegd voor Lassana Faye. Veel beweging zit er aan die kant niet. Voor de reserves is tot dusver bitter weinig interesse. 
 

 

 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: