21 juli 2018 In de media

van Hintum: ’Markt in Nederland is gek geworden’

Met liefst negen nieuwe aanwinsten mag Vitesse dit jaar proberen de beroerde staat van dienst van de Nederlandse play-offwinnaars in de voorronde van de Europa League te doorbreken.
Met alleen Khalid Karami als ’Eredivisie-aanwinst’ beginnen de Arnhemmers donderdag met een uitwedstrijd tegen het Roemeense FC Viitorul Constanta. „We hadden naast Karami (Excelsior, red.) en ook Danilho Doekhi (Ajax, red.) meer Nederlandse spelers op het oog en die wilden ook graag komen, maar de markt in Nederland is gek geworden”, verklaart technisch directeur Marc van Hintum.

Over de grens
„Omdat er bedragen van 3 à 4 miljoen werden gevraagd zijn we over de grens gaan kijken. Het is jammer dat dat nodig is, maar uiteindelijk is kwaliteit leidend. We vonden het heel belangrijk om waarde aan de selectie toe te voegen, zodat we ook in de toekomst weer succes op de transfermarkt kunnen hebben. Met het contracteren van jonge spelers als Matus Bero, Hilary Gong, Max Clark en Doekhi denken we in de toekomst weer goede uitgaande transfers, zoals die van Milot Rashica (begin dit jaar voor 7,5 miljoen euro verkocht aan Werder Bremen, red.), te kunnen maken.”

Vitesse deelt in de malaise als het gaat om de voorronde van de Europa League. De vorige drie keer dat de Arnhemmers het hoofdtoernooi probeerden te bereiken, waren respectievelijk Anzhi Makhachkala, Petrolul Ploiesti en Southampton de spelbrekers.

Wens Slutsky
Van Hintum: „Met het oog op deze belangrijke wedstrijden was het de wens van onze nieuwe trainer Leonid Slutsky om de groep op peil te hebben voordat alles begon. Zodat hij echt aan de slag kon met het nieuwe elftal en zijn visie erop kon loslaten. Dat is goed gelukt met negen versterkingen, die vroeg in de window zijn aangetrokken.”

Telegraaf / foto’s SV

Hoofdsponsor: