28 juli 2016 In de media

Van Wolfswinkel hoopt ‘snel draai te vinden’ bij Vitesse

Vitesse-aankoop Ricky van Wolfswinkel kijkt uit naar zijn rentree op de Nederlandse velden.
De 27-jarige spits tekende vandaag voor drie seizoenen bij Vitesse, de club die hem in 2008 liet debuteren in de eredivisie.Bekijk ook…

,,Vitesse is de club die mij in mijn jeugd de kansen heeft geboden", zegt de van Norwich City overgenomen Van Wolfswinkel. ,,Ook heb ik namens Vitesse in het betaald voetbal gedebuteerd en zoiets vergeet je nooit. Na verschillende buitenlandse avonturen kijk ik er naar uit om terug te keren op de Nederlandse velden. Ik hoop snel mijn draai te vinden en wil met goed spel en zo veel mogelijk doelpunten en assists belangrijk zijn voor Vitesse.”

Van Wolfswinkel doorliep de jeugdopleiding bij Vitesse. Na twee seizoenen in de hoofdmacht stapte hij over naar FC Utrecht. In het buitenland was de aanvaller actief voor Sporting Lissabon, Norwich City, St. Etienne en Real Betis. Met de komst van Van Wolfswinkel heeft Vitesse de gewenste spits binnen. ,,Ricky is precies zo’n buitenkans waar we naar uit keken", weet technisch directeur Mohammed Allach. ,,Ricky kent de club en de Nederlandse competitie. Hij staat te popelen om aan te sluiten bij de groep. Met deze versterking zijn we klaar voor de start van de competitie.”

Van Wolfswinkel vliegt vrijdagmorgen meteen met Vitesse mee naar Engeland, waar zaterdag de generale repetitie voor het eerste competitieduel met Willem II plaatsheeft tegen Newcastle United.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: