11 december 2016 In de media

Van Wolfswinkel matchwinnaar Vitesse op Het Kasteel

De keuze van trainer Henk Fraser bij Vitesse voor Ricky van Wolfswinkel als aanvalsleider heeft zich zondag dubbel en dwars uitbetaald. De clubtopscorer bezorgde de Arnhemse club op Het Kasteel tegen Sparta een kostbare zege: 0-1.
Van Wolfswinkel kreeg in Rotterdam de voorkeur boven de Chinees Yuning Zhang.

Onzichtbaar
De spits was in 90 minuten nagenoeg onzichtbaar, maar hij sloeg in de slotfase wel onbarmhartig toe. Zijn enige doelpoging was een kopbal uit een hoekschop. Sparta-doelman Roy Kortsmit had er geen antwoord op. Vitesse werd rijkelijk beloond met de zege. De Arnhemmers overtuigden allerminst op Het Kasteel. Maar Sparta was ook geen haar beter. De Rotterdammers trokken zich aanvankelijk terug op het eigen kunstgras.

Tempo
Een probleem leverde dat niet op, want Vitesse schoof de bal zonder tempo rond. Verder dan een schot van Adnane Tighadouini kwam de formatie van Fraser niet. Kortsmit redde bekwaam. In de tweede helft koos Sparta vaker voor het offensief. Het dichtste bij de openingstreffer was vervolgens na een uur Loris Brogno. Zijn schot werd ternauwernood gekeerd door keeper Eloy Room.

Rood
De slotfase was daarna pas weer boeiend. Nathan en Guram Kashia ontbeerden geluk, maar in de 83ste minuut sloeg Van Wolfswinkel toch toe. Even later kreeg Spartaan Stijn Spierings rood na een botsing met de spits. Het tiental van trainer Alex Pastoor leek daarna nog op gelijke hoogte te komen, maar in de slotminuut zeilde een vrije trap langs alles en iedereen naast het doel van Room.

Sparta-Vitesse 0-1 (0-0) 83. Van Wolfswinkel 0-1

Gele kaarten: Dijkstra (Sparta), Zhang, Van Wolfswinkel (Vitesse).
Rode kaart: Spierings (Sparta).
Sparta: Kortsmit; Dumfries, Breuer, Vriends, Floranus; Dougall, Spierings, Dijkstra; Brogno (79. Verhaar), El Azzouzi (60. Pogba), Goodwin (69. Calero).
Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Van der Werff (76. Kruiswijk), Ota; Foor, Baker, Nakamba; Rashica (69. Zhang), Van Wolfswinkel, Tighadouini (62. Nathan).

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: