27 augustus 2016 In de media

Van Wolfswinkel schuldbewust na weerzien met Utrecht

Ricky van Wolfswinkel verwijt zichzelf dat hij Vitesse vrijdagavond niet verder afstand heeft laten nemen van FC Utrecht, zijn oude club die terugkwam tot 1-1.
De spits geniet van de samenwerking met rechtsbuiten Milot Rashica.Laatstgenoemde snelde in de 28ste minuut Kevin Conboy voorbij en gaf perfect voor op Van Wolfswinkel, die de score opende. 'Een geweldige speler. Ik weet dat hij die actie kan maken', aldus Van Wolfswinkel, die tussen 2009 en 2011 bij Utrecht speelde, bij FOX Sports.

De spits vierde zijn doelpunt op normale wijze. Dat hij uitgerekend tegen zijn voormalige werkgever scoorde, deed er even niet toe. 'Ik ben een professional en moet gewoon mijn ding doen. Ik ben blij op dat moment en dan juich ik.'

Dat laatste kon Van Wolfswinkel sinds zijn terugkeer in de Eredivisie al regelmatig doen. De van Norwich City overgekomen aanvaller staat na vier duels op drie goals. 'Dat is geen toeval, want hij is gewoon een heel slimme spits', zegt Vitesse-trainer Henk Fraser.

Fraser en Van Wolfswinkel vinden dat Vitesse een zege heeft laten liggen. De 1-0 voorsprong halverwege was te mager. Van Wolfswinkel miste oog in oog met Utrecht-doelman Robbin Ruiter kort na zijn openingstreffer.

'Ik had zelf de tweede moeten maken, dat zorgt dan voor bevrijding', erkent de doelpuntenmaker. 'Je hoopt zo'n wedstrijd over de lijn te trekken, maar zij maakten nog een klotegoal.' De coach kan zich vinden in die woorden: 'Dit voelt aan als een verlies. We hebben onszelf tekortgedaan.'
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: