22 oktober 2016 In de media

Van Wolfswinkel: “Veel intenser dan de Gelderse derby. Niet normaal, man”

Ricky van Wolfswinkel speelt zondagmiddag zijn eerste Gelderse derby sinds zijn terugkeer naar Vitesse. Wat de spits een aantal jaar geleden meemaakte in Portugal, is volgens hem véél heftiger dan de taferelen rondom de burenruzie met NEC.
De ontmoeting tussen Benfica en Sporting Portugal, waar Van Wolfswinkel tussen 2011 en 2013 speelde, was pas extreem. "Die is veel intenser dan de Gelderse derby. Niet normaal, man. Sporting en Benfica zijn echt grote clubs. In Lissabon staan clubs uit dezelfde stad tegenover elkaar, de stadions liggen pakweg een kilometer van elkaar af. Dat is echte haat en nijd in een stad". 

"Dat voel je daar voortdurend. Zo'n derby is ook áltijd volle bak. Een zaak van trots en landsbelang. Een echt gekkenhuis. Ja, die derby is echt heel heftig", vervolgt hij. Van Wolfswinkel denkt dat Vitesse de Gelderse derby gaat winnen. "Wij hebben simpelweg een beter elftal. Dat is een vergelijking in kwaliteit. Daarbij gaat het als team bij ons steeds beter lopen. De automatismen worden er in geslepen."
 

Voetbal Primeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: