7 augustus 2016 In de media

Van Wolfswinkel: met 15 goals ben ik blij

Ricky van Wolfswinkel keerde zaterdag na vijf jaar afwezigheid met een doelpunt terug in de eredivisie.
De 27-jarige aanvaller opende in de 21ste minuut namens Vitesse de score voor Vitesse bij Willem II en zag zijn ploeg uiteindelijk met 4-1`winnen.

"Goed om terug te zijn", aldus Van Wolfswinkel. "Zeker met drie punten en een goaltje. In de eerste helft hadden we het lastig. We mogen blij zijn dat we op voorsprong komen en daarna lopen we snel uit."

In 2009 verruilde Van Wolfswinkel FC Utrecht voor Vitesse en na twee jaar in Arnhem verkaste hij naar Sporting Portugal. Twee goede jaren in Lissabon werden gevolgd door mindere periodes bij Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis.

"Toen ik hier was, was ik de jonge jongen", aldus de Woudenberger. "Nu een aantal jaren verder zijn de rollen omgedraaid. Dan kom je anders binnen. Ik heb goede en slechte ervaringen opgedaan in het buitenland. Die ervaring probeer ik over te brengen."

De laatste en enige keer dat Van Wolfswinkel 15 doelpunten in een seizoen maakte, speelde hij voor FC Utrecht (2010/2011). Voor 15 goals dit seizoen tekent de spits. "Ik ben blij als ik naar de 15 goals ga."