13 augustus 2012 In de media

Van Aanholt: “Rutten strenger dan Van den Brom”

Fred Rutten was voor Patrick van Aanholt een belangrijke reden om ondanks een voor hem persoonlijk teleurstellend vorige seizoen terug te keren bij Vitesse. De linksback voelt vertrouwen, maar merkt ook dat de coach strenger is dan zijn voorganger John van den Brom.
"Rutten pakt je aan wanneer het moet", aldus Van Aanholt in gesprek met VoetbalPrimeur. "Hij is een stuk strenger dan Van den Brom. "Rutten kan je vernederen als je wakker moet worden. Maar het is een goede trainer."

Vertrouwen
Vorig seizoen belandde de van Chelsea gehuurde verdediger na een aardig begin al snel op de bank. "Natuurlijk ga je na zo’n jaar twijfelen. Maar ik heb met de trainer en de overige stafleden gesproken en proef vertrouwen. Bovendien zie je aan de groep dat we vooruit gaan."

Het uiteindelijke doel is en blijft voor Van Aanholt een doorbraak bij Chelsea. "Ik heb er deze zomer ook meegetraind, het vertrouwen is er nog steeds. Ik moet hier mijn best doen en me een jaartje goed ontwikkelen. Ik denk dat ik dat wel kan onder deze trainer."

Wisselvallig
"Ik moet gewoon m’n best doen", gaat hij verder. "Dat doe ik elke training. Dat blijkt ook wel, want ik speel nu altijd." Dat wil niet zeggen dat hij volledig tevreden is over zijn eigen prestaties. "Het is wat wisselvallig. Uit tegen Lokomotiv Plovdiv was het wel oké, thuis pikte ik een goaltje mee. Uit tegen Anzhi was de tweede helft dramatisch, vervolgens pakte ik het thuis weer goed op. "

Ook in de wedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag (2-2) was het wisselvallig. "Nu was de tweede helft weer iets minder dan de eerste. Ik ben niet echt tevreden", aldus de back, die wat last van zijn lies heeft. "Het is wat stijf. In de tweede helft voelde ik het wel een beetje, maar ik speel er gewoon doorheen."

Jong Oranje
Van Aanholt meldt zich de komende dagen bij Jong Oranje, dat woensdag de leeftijdsgenoten van Italië treft. In eerste instantie zat de verdediger niet bij de selectie. "Dat verbaasde me wel. Maar het is een keus van de trainer. Ik kom er nu bij door een blessure (van NEC’er Bram Nuytinck, red.), daar ben ik blij mee."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: