18 januari 2012 In de media

van Aanholt kent een ‘lekker’ debuut voor Vitesse

Patrick van Aanholt maakte gisteren zijn debuut voor Vitesse. De 21- jarige huurling van Chelsea deed dat in het oefenduel met hoofdklasser Alcides in Mep­pel.
Vitesse won met 3- 0 dankzij doelpunten van Sander van de Streek, een 18-jarige speler uit het beloftenelftal, en een goal van Giorgi Chanturia.

Van Aanholt speelde als linksback, de eigenlijke plek van Alexander Büttner. Of hij komende zondag tegen NEC ook op die positie komt te staan, daar wilde trainer John van den Brom niets over zeg­gen. Wel liet de oefenmeester van Vitesse doorschemeren dat de jongste aanwinst in de basis zal starten.

Tevreden?
„ Zeker. Ik heb negentig minuten gespeeld en kon lekker vaak opko­men. Ik ben weer in Nederland. Dat voelt goed.”

Heb je al vrienden gemaakt?
„Vitesse is een mooie club. De trai­ner heeft mij voorgesteld aan de spelers, maar ik kende al een aan­tal jongens. Eloy Room en Genaro Snijders zijn vrienden van mij. Met Marco van Ginkel speel ik sa­men in Jong Oranje.”

Maak je nog deel uit van de selectie van Jong Oranje?
„ Zo ver ik weet wel. Ik heb eind vorig jaar nog tegen Schotland ge­speeld. Ik hoop dat ik in beeld blijf nu ik weer in Nederland speel.”

Waarom heb je voor Vitesse geko­zen?
„Vitesse is de nummer zes van de eredivisie. Dat sprak mij aan. Er was veel interesse. Ik kon ook ver­huurd worden aan een club in de Premier League. Maar ik zag dat niet zitten.”

Waarom niet?
„Ik heb het afgelopen half jaar op huurbasis voor Wigan Athletic ge­speeld in de Premier League. Na drie wedstrijden raakte ik uit beeld. Ik zat niet eens meer bij de selectie. Dat was een enorme te­leurstelling voor mij. Ik heb geen zin om weer een half jaar nauwe­lijks te voetballen. Ik wil spelen en kies ook daarom voor Vitesse.”

Zie je Vitesse als een stap vooruit of een tussenstap?
„Een stap vooruit. Duidelijk. Vites­se heeft Jonathan Reis gehaald. En er spelen al veel goede voetballers. Ik verwacht er veel van.”

Was PSV, waar je in de jeugd speel­de, een optie?
„Nee. Die club is nooit in beeld ge­weest.”

Het eerste elftal van Chelsea, dat blijft het doel?
„ Absoluut. Ik wil slagen in Lon­den. Voor mijn ontwikkeling is het beter nu verhuurd te worden. Ik moet veel spelen om beter te worden.”

Hoe groot is de kans dat je ook na de zomer bij Vitesse speelt?
„Dat weet ik echt niet. In het voet­bal kan van alles gebeuren. Ik kan niets beloven.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: