12 november 2012 In de media

Van Aanholt moet zich melden bij directeur van Chelsea

Net voordat Patrick van Aanholt de kleedkamer in wilde duiken, kon een medewerkster van Vitesse hem nog aan de schouder grijpen.
Of hij zich na het douchen kon melden in de box van clubeigenaar Merab Jordania, waar technisch directeur Michael Emenalo van Chelsea graag even met hem wilde praten?

Het zal vast een prettig gesprek zijn geweest tussen Emenalo en de door de Londenaren verhuurde Van Aanholt. Want in het tactische schaakspel dat de topper tegen FC Twente uiteindelijk werd, groeide Van Aanholt uit tot één van de beste en meest solide spelers. Ongetwijfeld stapte de Nigeriaanse directeur in Engelse dienst later op de dag met een positief rapport op zak in het vliegtuig naar huis.

Weliswaar lukte het de jeugdinternational nauwelijks om – net als zijn ploeggenoten overigens – voor aanvallend gevaar te zorgen. Maar verdedigend bleek Van Aanholt, precies zoals de laatste weken, niet te passeren. Door zijn gedegen en geconcentreerde manier van dekken bleef de doorgaans gevaarlijkste Tukker Dusan Tadic in Gelredome een anonieme figurant.

Na een ietwat onzekere seizoensstart doet de 22-jarige steeds meer zijn gisteren afscheid nemende voorganger Alexander Büttner vergeten. ‘In het begin was het wennen, ja’, zei Van Aanholt, net voordat hij de trappen naar de skybox besteeg. ‘Onder deze trainer kan ik me prima ontwikkelen en uiteraard wil ik deze stijgende lijn doortrekken. Of ik al aan Oranje denk? Nee, ik focus me alleen op mijn eigen spel en Vitesse.’

Algemeen Dagblad / Foto’s SV

Hoofdsponsor: