19 november 2012 In de media

Van Aanholt treft PSV: “Niet echt bijzonder”

Patrick van Aanholt keert zondag even terug bij PSV, de club waar hij zich in de kijker speelde bij Chelsea. “Het is weliswaar mijn oude clubje, maar voor mij is het niet echt iets bijzonders.”
"Vorig jaar debuteerde ik in Eindhoven voor Vitesse", herinnert Van Aanholt zich. "Ik heb er niet lang gespeeld, zo’n twee jaar in de jeugd", zegt de back tegenover VoetbalPrimeur. "Uiteraard is het de plaats waar het begonnen is, ik was toen nog centrale verdediger. Mijn tijd bij PSV heeft goed uitgepakt, want daarna vertrok ik naar Chelsea."

Rechtgezet
Zondag won Vitesse met 4-1 van NEC. Het was de eerste burenruzie die de back speelde. "We zijn de derby als een normale wedstrijd ingegaan, ondanks de druk van de supporters. Piet (Velthuizen, red.) was ongelukkig bij de openingstreffer, maar daarna hebben we het goed rechtgezet. Wilfried Bony kreeg direct een grote kans. Het is jammer dat hij die niet maakte, maar de volgende kopte hij goed binnen. Daarna gingen we rustiger voetballen."

Daarbij werden de Arnhemmers in het zadel geholpen door drie Nijmeegse rode kaarten. Of Vitesse het na rust veel moeilijker had gehad zonder die prenten, is voor Van Aanholt moeilijk te bepalen. "Maar ze zijn gevallen en het heeft in ons voordeel gewerkt. Persoonlijk was ik iets minder dan tegen FC Twente. Toen was ik scherper en meer aanwezig. Maar we winnen met 4-1, dat resultaat telt."

Doorontwikkelen
Ondanks zijn wat mindere optreden tegen NEC, is er dit seizoen duidelijk sprake van progressie in het spel van de verdediger. "Iedereen heeft wisselvallige periodes, die had ik vorig seizoen. Nu gaat het steeds beter. De trainer geeft mij vertrouwen om goed te voetballen en mijn best te doen. Ik moet me doorontwikkelen, daar ben ik nu mee bezig."

Vitesse bezet na de 4-1 zege op NEC nog altijd de derde plaats in de competitie. Ondanks de goede eerste maanden van het seizoen kan Van Aanholt nog niet zeggen of zijn ploeg de strijd om de titel met ploegen als PSV en FC Twente aan kan gaan. "Het is nog steeds vroeg in de competitie. We staan nu derde, vorig jaar eindigden we als zevende. We kunnen zeker in de top-vijf eindigen."

Bony
Vitesse moet Bony in januari en februari tijdens een reeks zware duels missen vanwege zijn deelname aan de Afrika Cup met Ivoorkust. De spits was zondag met twee doelpunten weer van grote waarde. "Hij scoort wanneer hij moet scoren, dat heeft hij ook tegen NEC weer gedaan. Natuurlijk gaan we hem missen, maar ik maak me niet echt zorgen. We hebben meer spelers die op zijn plaats kunnen spelen."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: