13 november 2010 In de media

Van Arum: ‘ Ik ben heel nieuwsgierig’

Interim-trainer zit morgen voor de laatste keer als tussenpaus op de Arnhemse bank tijdens uitwedstrijd tegen VVV-Venlo

Na vier competitiewed­strijden (twee punten) en een gewonnen be­kerpartij (3-0 tegen Rijnsburgse Boys) zit Hans van Arum morgenmiddag voor de laat­ste keer als interim- trainer op de bank bij Vitesse. Maandag wordt hij afgelost door Albert Ferrer, de nieuwe hoofdtrainer.

Of Van Arum blij is dat zijn tijdelij­ke klus er bijna op zit? „Blij is niet het goede woord”, zei Van Arum gisteren. „Ik ben heel nieuwsgierig hoe het zich de komende weken gaat ontwikkelen. Hoe het gaat met de nieuwe technische staf, hoe de nieuwe trainer gaat hande­len.”

Zondagavond, na het duel met VVV, heeft het topoverleg plaats tussen alle leden van de vernieuw­de technische staf. „Het is beter dat ik terugga naar mijn rol als as­sistent”, aldus Van Arum. „ Ook voor de club en voor de spelers­groep. Dit was een tussenfase en dat geeft altijd onzekerheid. Ik ben opgelucht dat we weer uitzicht hebben op een nieuwe situatie. Dat had eerder moeten plaatsvin­den.”

„Ik zie de wedstrijd tegen VVV als een afsluiting van mijn interim­periode, samen met Raimond van der Gouw. Wij hebben er alles aan gedaan om de groep door deze pe­riode heen te helpen. En zoals ik al vaker heb gezegd, zal de ontwik­keling van het team de focus blij­ven in de aankomende weken.”  Bij een zege in Venlo komt Van Arum op vijf punten in vijf compe­titiewedstrijden.

„ Als we maar twee uit vijf halen, dan hebben we te weinig punten gehaald. Maar je moet wel realistisch zijn. De club heeft voor de oplossing gekozen en wij konden in die korte tijd niet veel gaan veranderen”, aldus Van Arum, die zijn periode als tus­senpaus in elk geval als leerzaam betitelt. „ Alles wat je zegt en doet wordt onder een vergrootglas ge­legd als je hoofdtrainer bent, zoals nu tijdens deze persbijeenkomst. Je moet ook het voorbeeld geven voor de spelersgroep, je moet con­flicten oplossen. Het is mooi derge­lijke momenten mee te pikken.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: