27 oktober 2010 In de media

Van Arum: rust in onzekere tijden

Interimtrainer gaat ploeg niet omgooien om ontketende koploper PSV in te dammen. In een Engelse voetbalweek krijgt interimtrainer Hans van Arum drie zware klus­sen op zijn bord met Vites­se. ‘ Ik druk niet mijn stem­pel op dit elftal’

Interimtrainer Hans van Arum is niet van plan een ei­gen stempel op Vitesse te drukken voor de korte perio­de die hij de baas is in Arnhem. „Dit is niet mijn elftal, dit is het elf­tal waar je mee door moet en ik ben niet van plan veel te verande­ren, zeker niet aan het systeem. Ook omdat ik vind dat we op de goede weg waren met Theo en te­gen FC Utrecht een helft fantas­tisch hebben gespeeld. Er ont­breekt alleen iets aan ons spelletje en dat zijn de doelpunten”, zei van Arum gisteren na de training.

Na het verloren thuisduel tegen FC Utrecht zit de tussenpaus van­avond tegen koploper PSV (21.00 uur) voor de tweede keer als hoofdverantwoordelijke op de bank, zondag volgt het uitduel bij NEC. Van Arum deelt zijn taak met keeperstrainer Raimond van der Gouw. „Hoewel ik deze func­tie ambieer, hoop ik dat ik er zo kort mogelijk voor sta. Het is een fantastische leerschool natuurlijk, zo in het diepe worden gegooid, daar kan niks tegenop. Je voelt dat je ineens onder een vergrootglas ligt. Maar je kunt in zo korte tijd weinig doen”, weet de voormalig beloftentrainer, bezig met zijn op­leiding coach betaald voetbal.

Van Arum is niet van plan het be­zoek van de ontketende koploper PSV (10-0 tegen Feyenoord) aan te grijpen om zijn ploeg op de kop te zetten. „Dat lijkt ons heel onverstandig.In deze onzekere tijden is de groep gebaat bij vaste patronen. Over drie weken staat er een nieuwe hoofdtrainer, die alles misschien weer op zijn kop gooit. Dat moet je niet doen”, denkt de interim­coach, die van ‘hogerhand’ geen andere opdracht mee kreeg dan ‘ Bos vervangen’. Dat doet Van Arum sinds vrijdag 22 oktober. „Ik heb van de technisch directeur of Zjordania niks gehoord. Wij doen het zoals wij denken dat het goed is”, aldus de trainer, die na het ver­trek van zijn ‘baas’, zelf ook aller­minst zeker is van zijn positie. „Tot de nieuwe hoofdtrainer er is, weet ik ook niks. Misschien wil de nieuwe man zijn eigen assistent wel meenemen en sta ik straks ook op straat”, zei Van Arum, die net als Bos een contract tot medio 2012 heeft.

Van Arum wil zich niet uitlaten over de opvolging van Bos. „Daar hou ik mij niet mee bezig. Mij is niks gevraagd. ik hoop dat ze een goeie trainer halen, maar Theo Bos is ook een goeie trainer. En waarom zouden ze mij iets vragen. Ik was het er ook al niet mee eens dat ze Theo Bos wegstuurden.”

Van Arum overweegt tegen PSV zijn opstelling aan te passen door een aanvallende middenvelder (Aissati) te vervangen door een verdedigende; Van der Struijk, maar wilde geen uitsluitsel geven.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: